Naistenpäivää

Yllätän kaikki ja postaan jälleen! Kirjailija Miina Supisella on nimittäin niin ajankohtainen kirjoitus blogissaan uuden "Pimppini on valloillaan" -antologian julkkariin liittyvästä kohusta, että täytyy linkata tekstiin, katsokaa täältä.

Aikamoista - Iltalehden toimittajat olivat menneet julkkaritilaisuuteen mekkaloimaan ja syyttelemään Katja Kettua valehtelusta ja ties mistä. Enpä ole moista ennen kuullut. Herättää kieltämättä kiinnostavia ajatuksia naisiin kohdistuvasta väkivallasta puhumisesta, vaikenemisesta ja uhriutumisesta. Ja tietenkin herättää lisää kiinnostusta itse kirjaa kohtaan.

Mitähän tähän nyt sanoisi. Tästä huolimatta hyvää naistenpäivää?

Kommentit

Salamatkustaja sanoi…
Kiitos kun kirjoitit tästä, multa oli mennyt koko juttu ohi. Törkeetä toimintaa Iltalehdeltä. Ja voi juma noita joidenkin anonyymien avautumisia Sokeripalan kommenttibokseissa.

Aivan ehdottomasti aion hankkia tämän kirjan!
Arja sanoi…
Vähän myöhässä, mutta tapausta seuranneena eri medioissa: kyllä sieppaa! Sitten joku selittää, että eihän mitään ole voinut tapahtua, jos ei edes poliisille ole ilmoitettu - siis metsää ei nähdä puilta, vaan jauhetaan muotoseikoista, kun pitäisi puhua itse asiasta. Siitä, että ikäviä asioita tapahtuu, eivätkä naiset uskalla niistä kertoa. Jos ei kukaan kuitenkaan usko (mot) tai on vähän itselläkin sekavat muistikuvat tapahtumista. Paniikki ja säikähdys ei paranna muistia, saati jos olisi sattunut vaikka olemaan ravintolasta tulossa - mikä olisi tietysti raskauttavaa. Niin raivostuttava koko tilanne, ettei löydy sanoja. Jotenkin tuntuu, että taaksepäin kehityksessä mennään niin työpaikkojen tasa-arvossa kuin yleisemminkin. Toivottavasti on väärä luulo.
Arja sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ina sanoi…
samaa mieltä Arja, sieppaa täälläkin! Taantuma-aikoina vallitsee myös henkinen taantumus...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen