Kirjailijalta kajahtaa!

Olen aina kysellyt tapaamiltani kirjailijoilta kirjavinkkejä, koska heiltä saa usein ideoita mainstreamin ulkopuolelta. Kesti vain kaksi vuotta tajuta, että voisin jakaa niitä vinkkejä myös täällä.

Starttaan siis uuden "sarjan" (huomatkaa brändäys!), jossa pyydän silloin tällöin joltain kirjailijalta kirjasuositusta, luen teoksen ja arvioin sen. Pidätän oikeuden olla eri mieltä teoksen laadusta. ;) Lisäsin tätä varten omaperäisen tunnisteen "Kirjailija suosittelee", jolla voitte etsiä näitä vinkkejä.

Tämän syksyn ehdoton esikoislöytö tulee kirjailija Helmi Kekkoselta, joka suositteli Sami Hilvon esikoisromaania Viinakortti (Tammi). Luen sitä parhaillaan ja se on vaikuttava. Tässä Helmin perustelut, olkaapa hyvä:

"Viinakortti on kieleltään ja tarinaltaan yksinkertaisesti taidokas. Kielen soljuessa häkellyttävän luontevasti on tarina moneen suuntaan aukeava, kerroksittain purkautuva romaani sodasta, individualismista, sukupolvien yli kantavista haavoista ja halusta ymmärtää.. Ennen kaikkea se on rohkea romaani rakkaudesta ja vapaudesta. Miesten välisen rakkauden kuvaaminen on Suomessa yhä harvinaista, ja sen tuominen keskelle sotaa sitäkin harvinaisempaa. Onneksi Hilvo on uskaltanut. Nykyhetki, menneisyys, sota, nuoruus ja aikuisuus on kerrottu sellaisella palolla mutta samalla sellaisella vähäeleisellä ja hallitulla varmuudella, että tämä romaani on selkeästi ollut pakko kirjoittaa. Hyvä niin."

Herää kysymys, onko mulla tähän hienoon tiivistelmään enää mitään lisättävää, mutta onneksi itsekritiikki ei kuulu vahvuuksiini. ;) Siispä palaan.

Kommentit

Amma sanoi…
Vaikuttaapa todella hyvältä ja mielenkiintoiselta "juttusarjalta". Ja onhan se näinä aikoina hyvä, että brändys on kohdallaan ;) Viinakorttia siis odotellen... :)
Sanna / Luettua sanoi…
Kiva uusi juttusarja! Viinakortti on muuten loistava kirja, minä tykkäsin kovasti!:)
Anki sanoi…
Kiinnoistaisi kovasti lukea tuo Viinakortti, mutta sitä tuskin hetkeen kirjastosta saa...
Hieno tägi muuten! :D
Hauska keksintö tämä juttusarja, Ina! Odotan innolla kantaasi kirjan tiimoilta ja tulevia kirjailijavinkkejä!
Ina sanoi…
Kirja on loppusuoralla, mutta olen siitä sen verran mykistynyt, että pitää tuumailla yön yli mitä kirjoitan. Etenkin kun ei olla ihan mun omimmalla asiantuntemusalueella (homosotakirja - jos lievä lokerointi sallitaan).

SaSo: kiva kuulla, että tykkäsit myös!

Täytyy toivoa, että kirjailijat ymmärtävät suositella teoksia, jotka jaksan lukea! ;D Tosin siinäkin tapauksessa voi tunnustaa taas kerran rehdisti omat rajansa..
Karoliina sanoi…
Minustakin Viinakortti oli hyvä, ja ehkä samalla tavalla (?) olin heti lukemisen jälkeen sulattelun tarpeessa, ennen kuin osasin sanoa teoksesta oikein mitään. Se EI siis johtunut siitä, että olisin järkyttynyt homostelusta.. Kai tarina vain oli sen verran koskettava.

Ja Sami on hieno sekä hauska mies, olen ollut työasioissa hänen kanssaan jonkin verran tekemisissä. Hänelläkin on muuten blogi, täällä: http://sohilvo.blogspot.com/

Ehkä voit kysyä Samilta seuraavaa kirjasuositusta? :)

Karoliina
Unknown sanoi…
minäkin iloitsen tästä sarjastasi ja jään odottelemaan jatkoa! Loistava idea myös Karoliinalta, suosittelen tarttumaan :) Ja nyt menen laittamaan itseni Viinakortti jonoon kirjaston varaussivulle.
Kuutar sanoi…
Mielenkiintoinen juttusarja tosiaan!

Itse luin Viinakortin tällä viikolla ja pidin myös todella paljon kirjasta. :)
Tomomi sanoi…
Luin Olivian kirjabloggaajan arvion Viinakortista joku puoli vuotta sitten ja minulle jäi sellainen kuva, ettei kyseessä olisi mitenkään kummoinen kirja. Nyt kun sitä on täällä hehkutettu, ehkä laitan sen itsellenikin varaukseen. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen