Mitä äitisi ostaisi?

Kysyin äidiltäni, minkä kirjan hän haluaisi äitienpäivälahjaksi, jos ei olisi lukenut jo kaikkea.
Tässä top five viime aikojen lukukokemuksista:

- Elina Hirvonen: Kauimpana kuolemasta
- Paul Auster: Sattumuksia Brooklynissä
- Panu Rajala: Aila Meriluodon elämäkerta: Lasinkirkas, hullunrohkea
- Jhumpa Lahiri: Tuore maa
- Haruki Murakami: Kafka rannalla

Pahoittelen: tässä ei ole suuria yllätyksiä, koska äitini kirjahylly elää yllättäen aika tiiviissä symbioosissa omani kanssa (Murakami ja Auster ovat itselläni kesken, aion palata niihin - yes I can!). Aila Meriluodon elämäkerrasta tuli tosin lisävaroitus, että menee juoruilun ja hömpän puolelle välillä. En tiedä, kun olen itse vasta aloittamassa sitä, mutta äiti on aina oikeassa. ;)

Yksi ystävä ehdottikin, että jos äitini kerran lukee minuun verrattuna kymmenkertaisen määrän kirjoja, niin kannattaisiko hänen alkaa pitää kirjablogia. No kyllä kannattaisi. Vaan kun ei halua. Toisilla meistä on itsekritiikkiä.

Haluan lisätä listaan yhden eilen aloitetun briljantin kirjan, joka imaisi mukaansa poikkeuksellisella vauhdilla: Paolo Giordanon Alkulukujen yksinäisyys. Se on kehujen ja kohujen väärti, tosin myös aika rankka.

Palaan kun olen päässyt loppuun. Äitini saa sen äitienpäivälainaksi. Ei sen hyllyihin mahdu enää mitään.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Sai juuri Alkulukujen yksinäisyyden loppuun. Ehkä tunnelma oli väärä tai ehkä teksti ei minulle avautunut kokonaan ruotsiksi, mutta ei se ollut niiiiin sytyttävä mitä odotin. Luettava ja uusia ajatuksia, mutta ei mene edes top vitoseen viimeisen vuoden ajalta.
Ina sanoi…
Jännä nähdä, miten mulla käy - olen puolivälissä ja nyt on musta tapahtunut pieni lässähdys. Luin tähän asti ahmien ja silmät kiiluen, mutta nyt päähenkilöiden aikuisvaiheet eivät enää tunnukaan ihan yhtä vetäviltä kuin se lapsuus...
Kirjapeto sanoi…
Sama kokemus minulla, lapsuus- ja nuoruuskuvaus oli hyvinkin lupaavaa, mutta loppu lässähti. Tässä linkki arviooni:

http://kirjapeto.blogspot.com/2010/01/masentavaa-matikkaa.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen