Lukemisen GPS-laite kirjafriikeille


Lupaan palata pian taas kaunokirjallisuuteen, mutta sitä ennen täytyy ylpeillä pitkästä aikaa kustantamomme (huomatkaa ansioton me-muoto) aikaansaamalla kulttuuriteolla, johon en ole itse pistänyt tikkua ristiin. Ylpeillähän voi silti.
Tätä on pakko mainostaa kirja-ihmisille joka tapauksessa, joten suokaa anteeksi kaupallinen mainospala: viime viikolla julkaistiin ensimmäinen länsimaisen kirjallisuuden historia suomeksi 60 vuoteen. Käsittämätöntä, että sitä saatiin odottaa näinkin pitkään, muistan ihmetelleeni asiaa jo opiskeluaikoina.
Siteeraan innosta puhkuvaa kustannuspäällikköämme: "Jokainen sivistyskansa tarvitsee omankielisen maailmankirjallisuuden historian. Kyseessä on kauan odotettu kulttuuriteko, kirjallisuuden ammattilaisten raamattu ja lukemisen harrastajien GPS-laite, joka auttaa paikantamaan teokset tyylikausien ja suuntauksien viidakoissa."
Vakuutuitteko? Jos ei henki vielä salpautunut, niin kerron, että tässä tiiliskivessä on 866 sivua, mutta kirjoittaja, kirjallisuustieteen dosentti Pekka Vartiainen on osannut tehdä sen niin kevyesti ja luettavasti kuin mahdollista. Kyseessä on lisäksi perinteinen historiakirja, joka nostaa esiin laajan skaalan kirjailijoita ja tekstinäytteitä. Mukana on aina taustoittavaa kulttuurihistoriaa, joten jos tämän lukisi vaikka kesäpuhteena, niin voisi esiintyä kirjaguruna ihan missä tahansa.
Onnittelen siis alan nykyisiä ja tulevia opiskelijoita elämänne helpottumisesta ja suosittelen muille kirjaihmisille hakuteokseksi ja itsensä yleissivistämiseksi.
Ja vielä tiedoitus: Bloggerissa ei taas vaihteeksi toimi kappalejako, jos ihmettelette tätä pötkötyyliä... Aaargh.

Kommentit

Marjaana sanoi…
Saas nähdä, vieläkö tätä kerkeää sivuaineeseen tenttimään ennen valmistumista :). Voi hyvinkin olla. Ja jos ei kerkeä, niin ihan varmana tulee joulupukin listaan ;).
Ina sanoi…
Ai niin, kerro ihmeessä jos pääset oikein opiskelijana tutustumaan! Se on muuten Akateemisessa tarjouksessa nyt, vink vink. ;)
Aino sanoi…
Miksi synttärini ovat vasta marraskuun lopussa? Miksi?!
Anonyymi sanoi…
Löytyy muuten AdLibriksestakin Akateemista pari euroa halvemmalla.
Ina sanoi…
Hyvä juttu, ovh on 49 e joten kaikki sen alle on halpaa. ;) Kirjaston kautta tietysti edullisinta..
Hreathemus/NDSL sanoi…
Paitsi ettei se sinne ole toistaiseksi tulossa, ei ole edes hankinnassa. Pitänee antaa vinkkiä kirjastovirkailijoille, se tulee sinne kumminkin sitten syksyllä kun koulut taas alkaa.
Ina sanoi…
Huomautus kustannuspäälliköltä: Adlibrikseen lisätään postituskulut, jotka saattavat olla melkoiset melkein 900-sivuisessa kirjassa, ettei tule ikäviä ylläreitä..

Pysykää kanavalla, tähän liittyen on vielä iloinen ylläri tulossa, kunhan ehdin postata.. ;)
Anonyymi sanoi…
AdLibriksen postikulut 2,90€.

PS: Nämä sanavahvistukset ovat joskus aika koomisia. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia

Paluu menneisyyteen

Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita