Lääkäriromaanin ensifiilis

Yksi vuoden kehutuimpia kirjoja on Riku Korhosen Lääkäriromaani. Pitää jatkaa kehumisketjua heti, että saatte lahjalistalle, jos kirja kiinnostaa; näillä viikoilla koko teoksen lukemiseen ja arvion saamiseen tänne asti menee aikaa...

Suhtauduin varauksella, koska Korhosen Kahden ja yhden yön tarinoita jäi aikoinaan kesken. Kollega kuvaili romaania pitkään ja hartaudella kirjoitetuksi positiivisessa mielessä. Vahvistan tämän: kirjailijalla on kerrankin ollut aikaa hioa lauseita ja kieltä - nautinnollista! Tarinakin alkaa kiinnostaa aika nopeasti, mutta hiottu kieli tekee romaanista myös pari astetta vaativamman ja lievästi akateemisen. Sopisi loistavasti siis joululomaan, jolloin voi vaihteeksi kääntää aivot päälle eikä pois lukemaan ryhtyessään.

Jos pidät Kjell Westöstä, kokeile tätä. Palaan asiaan, kun pääsen loppuun...

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Oisko tästä tiedossa arviota piakkoin? Odottelen jo malttamattomana...
Ina sanoi…
Hyvä kun kysyit - piakkoin saattaa olla liikaa luvattu.. :-/ Kirjasta on luettu 1/3 - alkoi tuntua liian raskaalta lomalukemiseksi, mutta aikeissa on jatkaa sitä seuraavaksi, mikä kertoo jo aika paljon: romaani on hyvä ja hyvin kirjoitettu, mutta vähän raskas. Ei imaissut ainakaan vielä niin, että olisi ihan pakko lukea yhdeltä istumalta loppuun (mutta tiedän muita, joille on käynyt niin). Tarvitsisin vähitellen lukuavustajia, anyone?? ;)
Ina sanoi…
Ai niin: Korhosen esikoinenhan jäi aikoinaan kesken. :-/ Mikäs tässä nyt on. Lääkäriromaanin kanssa ei saa käydä niin, koska kirja on hyvä (ja kollegalta lainassa, joten täytyy kysyä palautusaikaa..), mutta joskus eteen osuu kirjailijoita, joiden kohtaloksi jää toistuvasti odottaa vuoroaan x-vuotta - eli joko sitä, että kirja unohtuu tai sitä, että lukija kypsyy lopulta kirjan tasolle ja palaa siihen ollessaan valmis. ;)
Anonyymi sanoi…
Minultakin jäi se Korhosen ensimmäinen kirja kesken. Tai ehkä se on vähän liioitellusti sanottu, parin ensimmäisen sivun jälkeen kirja vaikutti jotenkin ärsyttävältä enkä viitsinyt edes kunnolla aloittaa sen lukemista... Mutta tuon Lääkäriromaanin luin tuossa taannoin melko ripeästi. Että se taisi todellakin olla mukaansatempaava. Siitä jäi kuitenkin jotenkin jäsentymätön fiilis, ja bongattuani sen top-listaltasi olin utelias kuulemaan mitä sinä siitä ajattelet. Kun kerran osaat kirjoitella kovin osuvia arvioita :) Mutta jään odottelemaan lisäaatoksiasi Lääkäriromaanista tai sitten niistä muista kirjoista joita luet vältellellessäsi siihen palaamista...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen