Lasten kirjaraati jouluksi

Kysyin esikoiselta tämän hetken lempikirjat lahjavinkeiksi. Valinta ei ollut vaikea, tässä ne tulevat:

Iiris Kalliola, Väinö Heinonen: Ihminen napakasti (Avain 2016)

Selkokirja ihmisestä. Viisivuotiaalle vielä vähän vaativa, mutta toimii kun katsellaan kuvia ja luetaan sopivat osuudet. Biologiasta ja ruumiin toiminnoista kiinnostuneelle lapselle erinomainen ja kattava tietokirja. Huom: nimensä mukaisesti kyse on selkokirjasta, eli teksti on selkeää ja asiallista. Tässä ei ole tarinallisuutta tai huumoria (paitsi kuvissa), vaan tiukkaa asiaa ihmisestä. 

Tätä veivataan joka ilta.
Se on pääkallo. Siis pääkallo! Mutta miksi siinä on vetoketju?

Aino Havukainen, Sami Toivonen: Tatu ja Patu pihalla (Otava 2016)

Kirjan alaotsikko on: Käsikirja kaikille niille, joilla ei ole mitään tekemistä ja niille, jotka ovat jo unohtaneet leikkimisen jalon taidon. 

Kuten kaikki tietävät, Tatu ja Patu nimenomaan ovat suurta huumoria, mutta kirjan ansiosta viisivuotias innostui rakentamaan pihalle lumilinnoja ja kiipeilemään puihin jopa äidin kanssa, ilman kaveriseuraa (huom: kirjaa ei kannata jättää yöksi pakkaseen. Huurtui ja kostui.). Mainio yhdistelmä huvia ja hyötyä siis. Käsikirjamaisuudesta huolimatta sopii iltalukemiseksi varsinkin levottomina iltoina, jolloin on helpompi katsoa sarjakuvamaisia kuvia kuin kuunnella tekstiä.Paula Noronen, Teresa Bast: Supermarsu ja lasten valtakunta (Tammi 2016)

Supermarsu on ollut viisivuotiaalle vielä vähän vaativa seurattava, mutta jotkut kohtaukset naurattavat niin paljon, ettemme ole päässeet ekaa lukua pidemmälle. Mukana onneksi myös kuvia ja epäsopivasti käyttäytyviä vanhempia. Äiti tykkää tästä. Magali Le Huche: Peku ja rokkibändi (Tammi 2016)

Kaksivuotias ei osaa nimetä suosikkiaan, mutta se on ihan selkeä: Pekkurokkia veivataan joka ikinen ilta ja opetellaan soittimia (konttabasso). Ei ole tämän voittanutta. Kiitämme. Kai. 

Kommentit

Rita A sanoi…
Hih, kivat suositukset :)
Ina sanoi…
Melko autenttiset. 😉

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen