Jarmo Papinniemi on poissa

Parnasson päätoimittaja, kriitikko ja kirjailija Jarmo Papinniemi on kuollut äkilliseen sairaskohtaukseen.

Tunsin Jarmon hyvänä työtuttuna, mutta tuntui, että tunsimme paremmin: se johtui Jarmon ainutlaatuisesta persoonasta. Hän oli älykäs, lämmin, huumorintajuinen, äärettömän lukenut ja sivistynyt  ihminen olematta snobi - poikkeuksellisen hieno kirjamies ja ennen kaikkea rakastava ja omistautunut perheenisä.

Olen niin murheellinen, etten voi edes sanoa paljon muuta. Näin Jarmon viimeksi pari viikkoa sitten WSOY:n juhlissa. Hän tuli heti halaamaan ja kysymään, mitä pienelle pojalleni kuuluu. Sen jälkeen viisastelimme kirja-alan viimeisimmät kuulumiset. Hän oli vasta 44-vuotias.

Kirja-ala ei ole enää sama ilman häntä, loistavaa keskustelijaa, kirjoittajaa ja seuramiestä.

Syvä osanottoni Jarmon perheelle ja hänen isommille ja pienemmille lapsilleen. :(

"Valot sammutettu.
Sumu valaisee
näkymättömän,
rajattoman.
Kaupunki muuttuu toiseksi.
Kulkija näkee hädin tuskin
itsensä,
varjon,
on pian poissa."

Bo Carpelan, Staden - Kaupunki

Kommentit

Satu sanoi…
Tämä oli tosi pysäyttävä uutinen - tuntui ihan järkyttävän epätodelliselta. Mä en tuntenut Jarmoa, vaihdoimme työasioissa muutamia sähköposteja vain, mutta hänestä jäi niiden ja pääkirjoitustensa perusteella kuva äärettömän lämminhenkisenä, viisaana ja humaanina tyyppinä. Valtavan surullinen uutinen. Toivon voimia hänen perheelleen.
Ina sanoi…
Kyllä, Jarmo oli just sellainen kuin miten kirjoittikin. Suuri humanisti, sanan hienoimmassa merktityksessä. Vieläkin vaikea uskoa, että tämä on totta. Surettaa. :(

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen