Isänpäivän varjolistaus

Tällä viikolla tapahtuu: Finlandia-ehdokkaat julkistetaan ja on isänpäivä. Perinteisesti olen aina listannut muutamia isänpäiväkirjoja, tänä syksynä shoppailu on helppoa, kun on uudet kyröt, tervot ja hotakaiset, Pekka Hiltusen Vilpittömästi sinun -dekkari ja Karo Hämäläisen Erottaja (bisnesisälle). Nämä löydät kirjakauppojen myyntipöydiltä ilman vinkkaustakin (ja hyviä ehdokkaita ovatkin!).

Jos isäsi on kuitenkin jo lukenut nämä kaikki tai haluat yllättää, niin tässä muutamia varjoehdotuksia:

- Yhteiskunnalliselle journalisti-isälle: Kjell Westön kirjoituskokoelma Halkeamia. Myös isälle, joka fanittaa Westötä: kertoo romaanien taustoista.

- Tutkija-isälle (tai isoisälle): Kristina Carlson: William N. päiväkirja. Koska tutkija-isäni diggasi kovasti.

- Kulttuuri-isälle, joka on vähän gay: Michael Cunningham: Illan tullen. Kirjoitan tästä vielä arvion, mutta sopii taiteelliselle isälle, joka pohtii elämän tarkoitusta eikä pelkää homoja.

- Historia/filosofia-isälle: Annabel Lyon: Aleksanterin opettaja. En olisi keksinyt lisätä tätä isä-listaan ilman Jorin postausta, vaikka pidin kirjasta älyttömästi itse, lukekaa Jorin arvio täältä.

- Kirjalliselle isälle: Panu Rajalan Juhani Aho -elämäkerta: Naisten mies ja aatteiden. Juhani Ahon elämäntaide. Olen ihan tosissani tämän vinkin kanssa - äitini luki sen ensin ja oli kovasti innoissaan. Kuulemma koukuttava ja kiinnostava, odotan parhaillaan lukuun.

- Globaalille isälle: Aravind Adiga: Viimeinen mies. Riski suositus, kun en ole ehtinyt lukea vielä, mutta Valkoinen tiikeri keräsi niin paljon äijä-kehuja, että uskallan lisätä tämän uutuuden listan loppuun.

Ja ainahan voit myös ostaa sen konjakkipullon. ;)

Kommentit

Ina sanoi…
Apua!! Kiitti Hanna, mulla on todella aivot narikassa, kirja on siis tossa pöydällä ihan vieressä, korjaan. ;D
Susa sanoi…
Tosiaan, Aleksanterin opettajahan on myös oivaa isänpäivämatskua!

Siis rohkeasti kaikki vaan ostamaan joku ihan erilainen kirja ja sitten hätävarana juuri se konjakki ;)

Ei vaan kirjalahjat ovat niin ihania niin saada kuin antaa!
Jenni sanoi…
Mun isä arvostaa ainakin konjakkia, mutta kun tuo Illan tullen on tuossa hollilla, pitäisikö pistää pakettiin? Jos mun isä onkin vähän gay kulttuuri-isä? ;D

Uusin, postuumisti julkaistu Carpelan muuten löytyy varmasti monesta isänpäivä- ja muusta paketista tänä syksynä.
Booksy sanoi…
Tuossahan olisi ideaa... haluaisin lukea Aleksantarin opettajan, joten mikäs sen parempi kuin ostaa se isänpäivälahjaksi miehelle :-)

(Mies ei tosin kirjoja lue, mutta ajatushan se on tärkein? Onhan?)
Ina sanoi…
Carpelan on muuten hyvä vinkki! Illan tullen on vähän semmonen 40-v kriisikirja myös eli nuoremmallekin isälle - mulla on mielessä tässä vähän semmoinen jorma uotis -tyyppinen taiteellinen mies. ;) (kuten tiedätte, olen suuri Jorma-fani)

Mut hei - miehetkin ostaa meille koneita tai tekniikkaa, ihan hyvin voidaan ostaa niille kirjoja, vaikka eivät lukisi! (sain lahjaksi ipadin, jonka käyttöoikeudesta tapellaan iltasin ;)
Amma sanoi…
"Kulttuuri-isälle, joka on vähän gay"
Reps! :D

Hyvä lista, joskin oma isä saa vähän vanhempaa tuotantoa tänä vuonna.
Katja sanoi…
Oih, tämä tuli tarpeeseen! Onko mitään koti-Insinöörille? Se gay-osasto? ;)

Ps, Kiva kun oot täälläkin näin ahkera!!
Ina sanoi…
aijai, koti-insinööri onkin muuten tosiaan oma ryhmänsä. hmm. mites ois kyrön kerjäläinen ja jänis? veikkaisin, että se vois upota, ainakin jos mielensäpahoittaja toimi - ellei se insinöörinä ole kiinnostunut siitä steve jobsin elämäkerrasta (en kyllä taida jaksaa ite lukea sitä), kun sekin oli vähän erilainen taiteellinen insinööri.

kerjäläinen ja jänis on filosooffinen mutta hauska mutta ironinen mutta kevyt mutta diippi - mun mielestä. koskahan "ehdin" kirjottaa siitä kunnon arvion... se kertoo kuitenkin siitä, miten mies etsii paikkaansa maailmassa jänis kainalossaan ja löytää mitä löytää.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen