Nobel-ylläri ja kirjastokehotus

Inahdus-indeksi petti uusimman kirjallisuuden Nobelin valinnassa! Yleensä on ollut melko varmaa, että joko en ole nobelistia lukenut ollenkaan tai jos olen, niin en ole ainakaan tykännyt.

No mutta, tänä vuonna Nobelin sai perulainen Mario Vargas Llosa, joka päätti palkintolistassa samalla monen vuoden Eurooppa-putken (viime vuonna saksalainen Herta Müller). Olen lukenut Llosaa! En kylläkään muista mitä, mutta jotain tiedän lukeneeni ja taisin tykätä. Luulen. Koska olen latinalaisen kirjallisuuden fani, taidan ottaa agendalle nobelistin uudelleen luentaa tänä syksynä - kertokaa, jos teillä on Llosan tuotannosta joku suosikki?

Kävin yksissä Hesan kaupunginkirjaston monista 150-vuotisjuhlista tänään - tämä oli tosin se fiinein, paikalla kun oli itse Halosen Tarja, joka puhui aika kivasti kirjastoista. Mies kuulemma käyttää kirjastoa kovasti ja Halonenkin lupasi palata lähitulevaisuudessa asiakkaaksi. Kaupungin johto lupasi kirjastoille kauniisti ja vakuuttavasti hienoa tulevaisuutta jatkossakin ja ennen kaikkea sitä keskustakirjastoa (muistaakseni vuodelle 2017); tämä lupaus kirjattakoon täten Inahduksen aikakirjoihin. Enää seitsemän odotuksen vuotta!

Asiakkaiden kanssa juhlintaa jatketaan ensi sunnuntaina 10.10, jolloin kaikki Hesan kirjastot ovat auki ja niissä tapahtuu vaikka mitä. Menkää kirjastoon! Tosin niinhän te ihanista vastauksista päätellen taidatte mennäkin. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen