Bloggaajan uho ja tuho


Kehotin teitä kirjapalkintojen toivossa klikkailemaan kovasti blogia ja teitte työtä käskettyä: viime viikolla maaginen tuhat ylittyi (1013). Oho.

Nyt täytyy pitää lupaus ja jakaa huonon kirjan lisäksi vähän parempiakin kirjapalkintoja. En organisoi uutta kisaa, vaan arvon nämä onnekkaat samasta huonojen kirjojen kisasta. Jos siis haluatte voittaa (mun mielestä) hyviäkin kirjoja, käykää ilmaisemassa olemassaolonne täällä. Ja tulkaa kurkkaamaan 15.9 jälkeen, ketkä ovat voittaneet - pyydän yhteystietoja meiliin.

Sain Kirsti Ellilältä edustuksellisen Beautiful Blog Awardin, mistä kiitos. Sain sen kirjablogiedustajana, kun Kirsti ei jaksanut linkittää moneen blogiin. ;) Aika iso vastuu, jonka kuittaan kertomalla jotain edustuksellista ja ohjeen mukaan syväluotaavaa itsestäni. Sen jälkeen lopetan egotrippailun tähän ja palaan asiaan eli kirjoihin.

1. Kuuluisin Facebook-kaverini on Paulo Coelho. Ystävä vinkkasi Coelhon hyväksyvän kaikki blondit, testasin ja toimii. Coelhon päivitykset ovat suht tylsiä. Sen sijaan joudun tunnustamaan tykkääväni parista Coelhon kirjasta. Zahir on hyvä, jos elämässä on Kriisi, joka liittyy miehiin. Ei siitä sen enempää. Älkää lukeko Alkemistia.

2. Vaikka rakastan Tuntematonta sotilasta, Linnan Täällä pohjantähden alla on lukematta. Kirja näyttää ja kuulostaa mielestäni ikävältä. Kuulemma ei ole, mutta en saa edes aloitettua sitä. Häpeän.

3. Aloitin blogin alunperin siksi, että ystävä pyysi kirjoittamaan kavereille kirjavinkkejä, kun kuitenkin kerron niitä koko ajan. Kaksi vuotta myöhemmin olen edelleen hämmästynyt siitä, että ystävien sijaan täällä on laaja joukko mulle täysin tuntemattomia lukijoita, joista osan koen melkein tutuiksi. What happened?

4. Olen ekointoilija. Olen pelännyt ympäristökatastrofia lapsesta asti ja olen varma siitä, että se lähestyy vääjäämättä. Haluaisin noin kerran kuussa lähteä kytkemään itseni sademetsiin, mutta olen liian mukavuudenhaluinen ja laiska.

5. Olen jossain määrin numerosokea ja huono matikassa, mutta lasken intuitiivisesti ja lähes erehtymättä aikaa ja rahaa.

6. Kadun sitä, etten lapsena harrastanut tanssia tosissani pääasiassa ujouden takia (joka yllättää ystäväni, ujous on sittemmin laantunut). Voisin käydä tanssitunneilla edelleen joka päivä, jos voisin. Eniten rakastan salsaa ja epäilen olleeni edellisessä elämässä muutenkin latino.

7. Haaveilen välivuodesta saaristossa. Lukisin, katsoisin ikkunasta, bloggaisin ja joogaisin joka päivä. 10 kuukauden kuluttua ikävystyisin, palaisin ihmisten pariin ja hehkuttaisin kaikkinaista valaistumista ja kehitystä ihmisenä enkä kertoisi kellekään, että Täällä pohjantähden alla on edelleen lukematta, koska lähinnä kaivoin napaa koko vuoden.

Haluan antaa blogitunnustuksen eteenpäin mainioille kirjabloggaajille Jennille, Marjikselle, anni.m:lle, Tessalle, Kirjapedolle ja Sallalle. Moni muu jäi mainitsematta, mutta luotan, että saatte tunnustuksen seuraavalla kierroksella!


Kommentit

Tessa sanoi…
Oi ihanaa, eka tunnustus, kiitos jee!
Jenni sanoi…
Kiitoksia vielä tätäkin kautta!
Mulla on sama välivuosihaave. Onkohan se jotenkin yleistä kirjabloggaajille? Kun lomalla kokeilin saaristoerakon elämää muutaman päivän, huomasin, että voisin milloin tahansa ryhtyä mökissään yksin kökkiväksi mummoksi - kunhan mummolla olisi tietokone ja siinä nettiyhteys.
Kirjapeto sanoi…
Kiitos, kiitos! Ohje siis on paljastaa 7 syväluotaavaa ajatusta itsestä? Hmm, pitää pohtia.

Minulla tuo välivuosi toteutuu kohta äitiysloman merkeissä ja totta tosiaan, suunnitelmani on lukea niin hitosti ja blogata samaa tahtia. :-)
Kirjapeto sanoi…
No niin, haasteeseen vastattu:

http://kirjapeto.blogspot.com/2010/09/tunnustan-olen-kirjablogaaja.html
Salla sanoi…
Kiitos! Katotaan jos saisin aikaiseksi kirjoitella jotain seuraavan jutun yhteydessä...
Leena Lumi sanoi…
1) Juu, ehdottomasti ei Alkemistiä!
2) Hyvä, että ymmärrät hävetä;-)
Linnan teos on merkittävä, mutta ei kuulu Elämäni Kirjalliseen Tusinaan.
3) blogiaddiktia
4) Etkö lukenut Hesarista juttua Ekoilun harhat?
5) en muista mitä oli tässä
6) Minutkin väitetään nähdyn rumbaamassa, vaikka en tanssi kuin hidasta valssia...,mutta sisälläni asuu latino, vaikka olenkin blondi.
7)sama haave

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen