Kirjasyksyn virallinen startti - blondi palveluksessanne

Jos et tilaa Hesaria, niin tänään se kannattaa ostaa. Juha Itkosesta on koko sivun kiinnostava haastattelu ensi viikolla ilmestyvästä romaanista Seitsemäntoista (Otava). Teos on trendikkäästi jotenkin ehkä pikkusen omaelämäkerrallinen stoori nuoren kirjailijan kehityksestä, mutta sitten tietysti myös sen verran fiktiivinen, ettei siitä voi ketään oikeuteen vetää.

Oli miten oli, gotta have!

Näytteen haastattelusta voi lukea Hesarin sivuilta täältä.

Vieressä oli myös Antti Majanderin kolumni, jossa kaivellaan vähän kustantamojen tilannetta ja hässäkkää kirjasyksyn aluksi. Mainostetaan vielä sekin, että la ja su julkaistaan syksyn uutuuskirjalistoista Hesarin poiminnat - palaan niihin.

Kustantamohässäkästä mielestäni toistaiseksi paras ja rehdein kirjoitus löytyy Kiiltomadosta. WSOY:n ja Tammen entinen kustannustoimittaja Irina Björkman sai pitkän kustannustoimittajauran jälkeen tarpeekseen ja vaihtoi maisemia. Nyt olisi tilaisuus tilittää totuus kustantamoista, mutta Björkman kertoo näkemyksensä diplomaattisesti ja kiihkottomasti. Alalla on nyökytelty tekstille varovasti. Toivotaan parempia aikoja!

Ettei mene ihan ikäväksi, laitetaan linkki perinteiseen perjantai-vitsiin: Blondi-vitsi älyköille, olkaapa hyvä.

Blondia nauratti. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen