Kaistat kirjastoon - tai Afrikkaan


Kevät vie aikaa kirjoilta, näin se on! En kuitenkaan aio kehitellä siitä kevätmasennusta, vaan oletan, että teilläkin on parempaa tekemistä kuin hengata netissä kaikki päivät. ;)

Jos ei kuitenkaan ole, niin käykääs katsomassa tämä: kirjastoille on avattu erinäisten kehitysprosessien jälkeen uudenlainen oma saitti nimeltä Kirjastokaista. Sisältää mm. kirjastouutisia, kirjailijoiden haastatteluja ja kaikenlaista häppeninkiä kirjastoista - blogikin on luvassa, kunhan homma kehkeytyy vielä vähän lisää. Vallan virkeää!

Sitten takaisin Afrikkaan.
Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta on nyt happotestattu tuomareista tiukimmalla eli äidilläni. Hän hurmaantui ja luki kirjan kerralla putkeen. Uskallan siis suositella Äitienpäivä-pakettiin ainakin paljon lukeville äideille.

Kestättekö vielä vähän Hirvosesta? Sain lainaan kollegalta tänä keväänä julkaistun Vihreän langan kolumnikokoelman Afrikasta - muistiinpanoja vuosilta 2007-2009, joka sisältää Hirvosen Sambiasta kirjoittamat lehtiartikkelit. Suosittelen tätä niille maailmanparannusvimmaisille, joille jäi Kauimpana kuolemasta -kirjasta tiedon jano: on itse asiassa aika mielenkiintoista lukea ensin romaani ja päästä sen jälkeen kurkkaamaan todellisuutta romaanin synnyn takana. Varsinkin, kun kirja rikkoo perinteisten We are the world -operaatioiden ajatusmalleja.

Ulkona hillumisen ohella yritän myös lukea ranskalaisen Muriel Barberyn hittiromaania Siilin eleganssi, joka vaikuttaa keväisen kepeältä ja viihdyttävältä. Palaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen