Kirjasyksy julistetaan avatuksi

Hesarissa oli viikonloppuna hyvä yhteenveto kirja-alan haasteista samalla kun listattiin syksyn kirjoja. Edelleen samoja asioita, joista täälläkin on vuoden mittaan puhuttu: naiset nousevat sitkeästi johtoportaaseen, isot kustantamot karsivat väkeä, pienet pärjäävät vaihtelevalla menestyksellä, tietokirjat vähenevät, dekkarit jyräävät - sähkökirjan läpimurto ei taida tulla tänäkään syksynä, mutta kirja elää, aamen! ;)

Kauno- ja tietokirjojen lyhytkin listaus kertoo, että syksy on hyvä ja tiukkoja valintoja joutuu tekemään. En uskalla etukäteen uhota liikaa lukuaikeistani, mutta ainakin Laura Honkasalon uusin Eropaperit kiinnostaa (koska Honkasalo jatkaa edelleen 70-luvun lasten tuntojen tulkkina), mutta 60-luvun sukupolven tulkin eli Kjell Westön uusimman kanssa joudun olemaan vähän varuillani. Edellisen keskenjäämisestä jäi trauma, joten odotellaan kommentteja.

Hotakaisen uutuus Ihmisen osa pitäisi saada myös luettua. Margaret Atwood ilahduttaa nimestään (Velka ja vaurauden varjopuoli) huolimatta, toivottavasti. Esikoisista ei osaa vielä sanoa mitään, mutta odotan helmiä sieltäkin.

Tietokirjojen väheneminen ei näy ainakaan vielä tänä syksynä. Elämäkertalista herättää vuodesta toiseen suurinta huvitusta (tällä kertaa asialla mm. Keke Rosberg, Lenita Airisto ja Simo Rantalainen...), mutta kirjallisista elämäkerroista must-teos on Anni Blomqvistin elämäkerta! Muumifilosofiaakin on luvassa Jukka Laajarinteen kirjassa Muumit ja olemisen arvoitus.

Pelkän nimen perusteella täytyy kiinnostua Kari Enqvistin kirjasta Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat, jossa Hesarin mukaan kosmologi etsii uskonnottomia merkityksiä. Purjehtijaäijille lahjavinkiksi nyt jo Pirkko Koskenniemen teos Swanien isä, joka kertoo venerakentaja Pekka Koskenkylästä.

Näillä luulisi pääsevän alkuun...

Kommentit

Hreathemus/NDSL sanoi…
Kuka on Simo Rantalainen...? *tutkailee Wikipediaa* Miksi tästä tyypistä on kirjoitettu elämänkerta? Kirjoittaisivat vaikka suomalaisen naisfutiksen historiasta, ei menisi paperia hukkaan.
marikki sanoi…
Niin paljon kirjoja, niin vähän aikaa..
Ina sanoi…
Itse asiassa erinomainen kysymys todellakin, MIKSI Simo Rantalainen tarvitsee elämäkerran etenkin kun muistaakseni aikoinaan vetäytyi julkisuudesta tarkoituksella??

Mutta ei voi tietää: kyllä sillä varmaan lööppeihin päästään, jos ei muuten niin paljastamalla Jari Sarasvuon tv-menneisyydestä uudelleen kaiken sen, minkä Sarasvuo on itse jo pariin kertaan paljastanut.
Hreathemus/NDSL sanoi…
Touché! BB-ihmisten pitäisi ottaa mallia.. tai sitten ei. :)
Ina sanoi…
Ei mielellään. Johan ne kaikki pitävät turhankin kattavia blogeja elämästään, sanoo syytön. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen