Kesämuisteloita


Hiiohoi! Täällä ollaan, toivottavasti tekin! Ei sitten ollutkaan ihan yksinkertaista bloggailla saaristosta käsin, joten otin blogiloman ja palaan pahan kirjapatoutuman kanssa. ;)
Tulin viiden viikon jälkeen kotiin eilisiltana, joten pidän saavutuksena sitä, että osasin kirjautua tänne sisään. Tässä pikainen yhteenveto kirjallisesta kesästä 2009:
- Kesän kirjallinen kohokohta oli käynti Myrskyluodon Maijan saarella (vaatimaton kännykkäkuva yllä, yritän saada myöhemmin oikeita kuvia). Hieno paikka mutta tosi kaukana Ahvenanmaan pohjoispuolella (tai siellä päin, navigointitaidot on tämänkin kesän jälkeen vähän puolinaiset). Saari on kaunis ja pieni, paljon muuta siellä ei ole kuin vähän ränsistyneitä taloja kuvausten ajalta, mutta onhan se nostalginen paikka.
- Kesän ehdoton musikaalis-kirjallinen kohokohta oli sen sijaan Turun Jurmon saarella, jonka kappelissa oli kesäkonsertti, jossa itse Lasse Mårtenson (74 v) juonsi ja vähän soittikin! Meinasi lähteä taju siitä stimmungin määrästä.
Konsertissa soitettiin mm. huilulla, kitaralla ja pianolla Mårtensonin lauluja Pentti Hildénin upeina sovituksina - Myrskyluodon Maijan sovitus oli kaunein, minkä olen ikinä kuullut, itku tuli väkisinkin. Samasta setistä on julkaistu maaliskuussa Vågspel-niminen levy. Jos Mårtensonin musiikki kolahtaa yhtään, niin suosittelen ehdottomasti. Ei kikkailua, vaan kauniin karua saaristomusaa, kuten Mårtenson lauluissaan sanoo: "Livet är enkelt och helt." Javisst!
- Lukulistan kirjoista luin häpeälliset 3,5. Virallinen selitys: luin lisäksi saaristosta ostettuja kirjoja, mm. yllättävän hauskaa "Merta näkyvissä! Joka kajuutan käsikirja" -teosta. Suosittelen lahjaksi veneilijöille. Hyvää viihdykettä ja sopivaa knoppitietoa gastille.
- Epävirallinen selitys tähän lukuhäpeään: oli hyvät säät ja vielä parempaa seuraa. ;) Tänäkin kesänä löytyi veneileviä ystäviä sieltä sun täältä, joten aika paljon piti seurustella lukemisen sijaan - onneksi, kohta voi vetäytyä sisätiloihin omiin nurkkiin mököttämään.
Kirja-analyysit seuraavat perässä, mutta paljastettakoon jo nyt, että Tove oli ykkönen.
Kaipaan lukijoitani - kertokaa, mitä TE saitte luettua kesällä??

Kommentit

Hreathemus/NDSL sanoi…
Tervetuloa takaisin!

Omalle lukuhäpeälle ei ole edes epävirallista selitystä. 30 kirjan listalta toistaiseksi luettua on tullut seitsemän. Puolustuksena olkoon se, että olen lukenut 20 listan ulkopuolista kirjaa. Joycen Ulysses on tosin edelleen lukematta, samoin Huvstedtin Kaikki mitä rakastin, mutta onhan tässä vielä kuukausi aikaa. Toivotaan parasta.

Luetuista parhaimpien joukossa oli Palmgrenin Jalat edellä, Petr Beckmanin Pii - Erään luvun tarina, ja Neil Gaimanin The Graveyard Book. Kesän löytö on Emmanuel Carrére, jolta on tullut luettua toistaiseksi Huviretki painajaisiin ja Valhe. Viikset odottavat vielä.
Ina sanoi…
Eli siis 27 kirjaa yhteensä?? Aikamoinen saavutus, grattis! :D Jalat edellä oli mustakin aikoinaan loistava, muita en ole lukenut, täytyypä vilkaista.

Shieldsin 600 sivun novellikokoelma on alkanut tökkiä sivulla 400, joten pitää valita väliin jotain muuta. Kafka rannalla on tilauksessa lainaan kollegalta, Parnassossa oli kiinnostava arvio ja monet ovat kehuneet. Kuulostaa niin oudolta kirjalta, että pakko lukea itse.
Katja sanoi…
No mä luin sen Syöpäosaston kun muistelin että suosittelit jotain venäläistä. ;) Ei ehkä kesän kevein valinta.
Katja sanoi…
Niin ja luinhan mä myös mutsin hyllystä bongatun Härkösen Avoimien ovien päivän. Ei parasta Härköstä.
Ina sanoi…
Ai kauhia: venäläisissä on kyllä syytä olla tarkkana, siellä on myös tätä ihan järkyttävää tuska raastaa rintaa -osastoa, jota ei välttämättä voi suositella mihinkään vuodenaikaan (kesällä masentaa ja talvella vajoaa syvään, parantumattomaan depressioon, koska elämä on synkkää ja synkemmäksi menee).

Samaa mieltä: Avoimien ovien päivä oli Härkösen väliteoksia, joita tietysti tuotteliaalla kirjailijalla on väkisinkin paljon. Luotamme siihen, että jälkipolvet osaavat poimia vain ne helmet ja muun annetaan armeliaasti pölyttyä hyllyyn.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia

Paluu menneisyyteen

Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita