Lukijoiden kesäkirjat!


Sattui sopiva suomalaisen suven kesäkeli, jolloin kaikki paitsi lukeminen on turhaa. Niinpä kokosin viimein lukijoiden kesäkisan kirjavinkit inspiraation lähteeksi!


Tuttuun tapaan lista on luovasti sekaisin ja satunnaisessa järjestyksessä, lisäksi perustelusitaatit on lyhennetty ja lainattu vähän miten sattuu, koska ei tämä ole mikään väitöskirja tai muu tilastotieteellinen opinnäyte - suokaa anteeksi ja nauttikaa kirjoista, joiden laaja skaala ilahduttaa suuresti! Mitä nyt itse kukin riippumattoon valitsee fiiliksen mukaan, hyviä ehdokkaita kaikki! :)


1) Anni Blomqvistin Myrskyluoto-sarja. ”Se on vaan niin kesään liittyvä saaristolaiselämineen.”

2) ”Kesälomalla tarina ei saa loppua kesken. Paras kesälomakirja on tarpeeksi moniosainen historia- tai fantasiasarja, esimerkiksi Jean Untinen-Auelin Maan lapset -sarja tai Jan Guilloun Arn Magnusson -sarja (Tie Jerusalemiin, Temppeliherra, Pohjoinen valtakunta, Arnin perintö).”


3) "Ehdotonta kesälukemista on Leila ja Annukka -kirjat. Tarpeeksi kevyttä ja hömppää, että jaksaa rannallakin keskittyä."4) Tove Jansson: Kesäkirja5) Herbjørg Wassmo: Dinan kirja6) Hanna Tuuri: Irlantilainen aamiainen7) Hilja Valtonen: Nykyhetken tyttölapsi. ”Valtonen on uskomattoman terävä analysoidessaan ihmisten typeryyttä, ahneutta ja oman edun tavoittelua ja samanlaisen terävän tarkastelun kohteeksi joutuvat niin miehet kuin naisetkin. Viihdettä, mutta ei höttöä.”8) Margaret Mitchell: Tuulen viemää. ”Ihanaa pyörryttävää romantiikkaa ja historian havinaa suoraan riippumattoon!”9) James Joyce: Odysseus10) Anni Polvan aikuisten kirjat (ei Tiina-kirjat). ”Joskus lukioikäisenä nämä on olleet kesälukemista. Nyt kiinnostaisi uudestaan lukea, mutta en kyllä millään kehtaisi kirjastosta näitä lainata :)”11) Agatha Christie: Kymmenen pientä neekeripoikaa. ”Christien paras dekkari aivan ehdottomasti :).”


Inahtaja kiittää mainioista vinkeistä! :) (ja kisanhan voitti Päivi, jonka valinnat on kerrottu jo aiemmin.) Kesän jälkeen on Totuuden aika ja kyselen teiltä, kuinkas lukulistan kanssa sitten kävikään... ;)


Kommentit

Hreathemus/NDSL sanoi…
Dinan kirja on kyllä todella hyvä. Itse luin sen viime kesänä ja nyt (takautuvasti) blogiini siitä kirjoittaessani sain selville, että Wassmo on itse asiassa kirjoittanut sille kahden romaanin verran jatkoa. Niitä ei tosin ilmeisesti ole suomennettu, mutta ehkäpä löydän ne jossain vaiheessa englanniksi. Erityisesti kolmas osa kuulosti todella mielenkiintoiselta!

P.S. Muistakaa myös Wassmon Lasi maitoa, kiitos.
Jenni sanoi…
Janssonin Kesäkirja on ehdoton, ainakin saaressa kesää viettäville.
Minä luen jostain syystä kesäisin ja jouluisin usein "lastenkirjoja", siis sellaisia kirjoja, jotka ovat olleet joskus koululaisena tärkeitä. Viime kesänä luin Anna-kirjat sekä monta Anni Swanin kirjaa. Swania edelsi hänen elämäkertaansa tutustuminen (Swanin tytöt -teos). Täksi vuodeksi en ole vielä keksinyt "lapsellista" luettavaa, mutta enköhän keksi. Suosittelen ainakin Pessi ja Illusiaa, jos aikuisillekin sopivat satukirjat kiinnostavat.
Ina sanoi…
Tästä listasta mulle lähtee mukaan saaristoon siis ainakin Dinan kirja ja Janssonin Kesäkirja. Kokoan vielä omia kesäklassikkovinkkejä ennen juhannusta.

Viime kesänä täytin veneen keittiönkaapin astioiden sijaan kesäkirjastolla, mukana oli noin 10 kirjaa ettei vaan tule kirjanpuutepaniikki keskellä merta. Mies katsoi pitkään, muttei sanonut mitään (viisas kun on) - kävi sittemmin ilmi, että veneily on aika puuhakasta hommaa joten luin kirjoista 1,5.

Tänä kesänä ajattelin jättää tilaa myös astioille.
Jenni sanoi…
Ai niin, en ole vielä lukenut ainoatakaan Göran Schildtin kirjaa, mutta olen aina ajatellut, että siinä vasta kesäkirjoja - ainakin matkakirjat purjehtijalle/veneilijälle!
Katja sanoi…
Tuulen viemää! :D Mainio idea.
Reeta Karoliina sanoi…
Hei!
Tykkään blogistasi niin, että linkitin sen omaani, toivottavasti sopii.
Reeta Karoliina sanoi…
Niin ja "Kesäkirja" on aivan käsittämättömän ihana!
Ina sanoi…
Ilman muuta Reeta, kiitos linkityksestä - blogien linkkaushan on lähtökohtaisesti aina sallittua jos ei erikseen ole kiellettyä. ;)

Kiusallinen kiire tässä vikoina työviikkoina - mutta ryhdistäydyn tänään ja bloggaan kaikkea patoutunutta asiaa myöhemmin, jos joku ehtii vielä olemaan linjoilla!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen