Kirja kerrallaan (tai viisi)

Ensin avaudun kirjakaupasta, sitten paljastan mitä tuli hankittua kesälomakirjastoon (sen sijaan, että lukisin loppuun vain ne 50 kesken olevaa kirjaa).

Helsinkiläisiä hemmotellaan kahdella ihan erilaisella ja loistavalla kirjakaupalla: toisesta löytää kaiken, mitä koskaan keksii etsiä. Toisesta ei löydä sitä, mitä etsii mutta kylläkin jotain paljon parempaa eli sitä mitä ei ole edes tiennyt haluavansa.

Koska Akateemista ei tarvitse selittää sen enempää, kerron mitä löytyi Lasipalatsin Kirja kerrallaan -putiikista. Ensinnäkin siellä on kodikasta. Kirjahyllyt ovat melkein yhtä lahjakkaasti sekaisin kuin omissa hyllyissä. Pienessä tilassa tulee pakotettu olo tutkia kaikki. Etsin alunperin Tshehovin (kirjoitan vanhassa muodossa, kun en löydä sitä hattua, god damn it) Tarpeettomia ihmisiä -näköispainosta, mutta sitä ei olekaan. Sen sijaan on täysin uusi Tshehov-tuttavuus, nimittäin kokoelma nimeltä Venäläistä rakkautta! Oooh! Kesä on pelastettu!

Minkä jälkeen sekalaiselta keskipöydältä löytyi vielä suuraarre: Italo Calvinon niin sanotut Amerikan luennot eli Kuusi muistiota seuraavalla vuosituhannelle - Calvinon kirjallinen testamentti, joka hänen piti pitää luentosarjana Amerikassa, mutta ei ehtinyt koska kuoli. Traagista! Ooh! Ja mikä pahinta, olin unohtanut koko Amerikan luentojen olemassaolon enkä ole niitä lukenut!

Jos siis haluat yllättää itsesi ja kesäkirjastosi, mene haahuilemaan Kirja kerrallaan -kauppaan.

Akateemisesta hankin sentään sitä mitä pitikin eli Janssonin Kesäkirjan ja sattumalta ale-pöydältä Kati Tervon Kesäpäiväkirjan. Kun tähän yhdistetään Shieldsin novellit ja pari keskeneräistä kirjaa, alan olla suht lungilla mielellä lomalukemisten suhteen. Enää täytyy ehtiä lukea.

Kommentit

Jenni sanoi…
Ihana kesäkirjavarasto sinulla! Mikä siinä onkin, että ennen kesää tulee paniikki ja pitää haalia ihan liikaa luettavaa. Tai siis ainakin itselleni käy niin... Olen myös aikeissa listata omat kesäkirjat blogiini, jos uskallan käydä pinot läpi ja katsoa, montako kirjaa niissä on.

Kiitos kirjakauppavinkistä. En ole käynyt tuolla Kirja kerrallaan -kaupassa, mutta pitää mennä (ja haalia lisää kesäkirjoja, kai ne jonain kesänä tulee luettua).
Ina sanoi…
Katotaan nyt sitten, kehtaanko raportoida mitä ehdin oikeasti lukea.. ;)
Eeva H. sanoi…
Kirjakauppoja on monenlaisia... tosin nykyään yhä vähemmän. Jokin aika sitten käydessäni lähikaupunkini Suomalaisessa kirjakaupassa, laskin silmämääräisesti, että korttihylly oli noin seitsemän kertaa leveämpi kuin runohylly. Valitettavasti. - Oli kiva vastapainoksi tälle näylle nkäydä kaupungin toisessa kirjakaupassa, joka oikeasti vielä näyttääkin kirjakaupalta: kirjat ovat se pääasiallisin myyntiartikkeli.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen