Ei tullut ruusua - tuli Olli ja pulla!

No juu. Ei tullut sitten ruusua kirjan ja ruusun päivästä - ei pitänyt tulla kassiin yhtään kirjaakaan, mutta ette usko mitä kävi: tuli vastaan kokonainen TISKILLINEN uusia näköispainoksia Ollin pakinoista!! (sitkeimmät lukijat muistavat aiemman Ollin pakinahehkutuksen, näytteitä Ylen elävässä arkistossa) Oli ihan mahdoton valinnan paikka, kun en muistanut mitä näistä keräilyharvinaisuuksista olen lukenut ja niitä sai kaksi kympillä joten ostin neljä. Varmuuden vuoksi. Nyt ei lopu pakinat kesken eikä tule suru puseroon koko loppukeväänä. Paitsi miehelle, jonka pitää nikkaroida lisää kirjahyllyjä.


Joten loppuilta onkin kulunut Ollin pakinoiden uudelleentankkauksen parissa ja tässä saatte näytteen Ollin ajattomasta nerokkuudesta: juuri kun blogissa debatoimme kirjojen oikeaoppisesta lukemisesta, harppomisesta tai lukemattomuudesta, niin vastaani tulee Ollin pakina "Miten luette romaanin?" Näyte ekasta kappaleesta:


- Kysykää meiltäkin! Ei saa enemmistöä syrjäyttää. Kirjailijoilta alinomaa kysytään kuinka romaani syntyy ja kuinka se kirjoitetaan. Kysyttäköön kerran lukijoiltakin kuinka romaani luetaan!


Ja loput saatte lukea itse (kokoelmasta Häiritty iltarauha), en jaksa millään referoida koko juttua ja pätkiminen pilaisi vitsin. Mutta löytyy sieltä harppojat ja kaikki muutkin tyylisuunnat.


Pakinoitsijoista puheenollen: kaipailimme lukupiirissä myös Anna-Leena Härkösen lehtikolumneja ja onneksi yksi oli päässyt Härkösen jäljille. Olivia-lehti on keksinyt houkutella Härkösen nettiin - ruokabloggaajaksi! :D Nerokasta! Lukekaa vaikka itse.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen