KirjaIN tuli luukusta

Lukija kyseli, miten pokkarikiertokirjeen kanssa kävi sittemmin: no ei mitenkään! Kiertokirjeessä ennustetun valtavan kirjatulvan sijaan tuli se yksi ainoa Danielle Steele - voi rontit, minkä teitte kun jätitte pokkarin postittamatta! ;) Ketju katkesi ja Inahtaja menetti naiivin lapsenuskon kiertokirjeisiin.

No ei se mitään: luukusta tuli sen sijaan uusin KirjaIN-lehti (jota olen ennenkin mainostanut). Hoksasin Ville Hännisen artikkelista laiminlyöneeni tammikuussa julkistetun Suomi lukee -tutkimuksen tulokset - olen aina ollut kökkö tilastoissa. Yksi kiinnostava tieto täytyy vielä jälkikäteen nostaa esiin: mitä enemmän vastaaja osti kirjoja, sitä todennäköisemmin hän käytti nettiä päivittäin. Kyllä - sinä! ;) Ja minä!

Tästä vedän oitis kaksi humanistis-tilastotieteellistä päätelmää: 1) olemme valmiita omaksumaan sähköisen kirjan heti kun tulee ensimmäinen järjellinen lukulaite eli about aika pian 2) kirjamaailmasta syrjäytyneet ovat pudonneet pois myös netistä, mikä on aika surkeaa - elämme lukutaitoisten ja -haluisten ihmisten kulta-aikaa.

Vielä lohduksi kaikille kiireisille: saman lehden haastattelussa äskettäin runokokoelman julkaissut Anni Sinnemäki kehtaa tunnustaa, ettei ehdi eikä jaksa koskaan lukea mitään. Reipas teko, kiitos Anni kansalaisrohkeudesta. Tästä innostuneena uskallan tunnustaa, etteivät Sinnemäen runot kiinnosta itseäni ollenkaan, vaikka pitäisi kuulua kovasti kohderyhmään - luen kokoelman kyllä, jos se sattuu postiluukusta putoamaan. Reklamoikaa, jos on syytä, Annia odotellessa!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Häpeälamaannuksen kourissa uskaltaudun tunnustamaan, että lupauduin innoissani mukaan pokkaripiiriin, mutta en kyllä määräajassa (enkä määräajan jälkeen) ole postittanut mitään kellekään... :( En myöskään saanut tarpeeksi ihmisiä mukaan piiriin. Olen huono-laiska-ikävä-epäluotettava ihminen.

Olen myös huono-ja-laiska ihminen siinä mielessä, että huomasin juuri, että seuraava lukupiirin kirjakin on hankkimatta - optimistisena oletan kuitenkin, että seuraavalla tapaamiskerralla eivät kaikki ehkä ole vielä lukeneet sitä seuraavaa ja juttelemme vielä edelliesestä... Tai sitten haen kirjan vauhdilla jostain ja kuvittelen lukevani sen lentokoneessa torstaisella Tukholman reissulla, se varmaankin toiminee...

- Lukupiirin T :)
Ina sanoi…
Haha! Saat anteeksi kun tunnustat. Seuraa lisätunnustuksia toiselta laiskalta ja huonolta: enpä saanut mäkään hankittua lukupiirin seuraavaa kirjaa, mutta meillähän on vielä ikäänkuin sen edellisen perutun kerran kirjan käsittelemättä - tämä on siis mun excuse. ;)

Eikä näistä saa muutenkaan tulla stressi, tänhän on tarkotus olla hauskaa.. (ja onkin!)
Anonyymi sanoi…
Olen todella yllättänyt että pokkarikierrätys tuotti peräti neljä kirjaa postilaatikkooni! Yksikin oli jo enemmän kuin olisin uskonut, mutta että neljä - olen vaikuttunut. En kyllä silti jaksa uskoa että tällaiset kiertokirjejutut noin yleensä toimisivat; tämä jääköön harvinaiseksi poikkeukseksi :-)
Ina sanoi…
Kerro kerro, mitä ne oli??
Katja sanoi…
Se, että Anni Sinnemäki ei lue mitään, ei tullut yllätyksenä. En ole varsinaisesti fani. ;)
Ina sanoi…
Hyvä ilmaus tämä varsinaisesti fani. ;) Muutamaa hyvää sanotusta lukuun ottamatta se Ultra Bran heihoihauki-tyyppinen setti ei mennyt ikinä mulla jakeluun. Mutta monille meni, joten lukjoita riittänee!
Anonyymi sanoi…
Kierrätyksessä tähän osoitteeseen päätyivät kaksi dekkaria (hyvää: ahmin dekkareita; huonoa: olen lukenut ne molemmat), A.W.Yrjänän runokokoelma ja Jeffrey Eugenidesin Middlesex, jota en ole vielä ehtinyt aloittaa mutta vaikuttaa aidosti kiinnostavalta - muistakin syistä kuin siksi että se on 2003 Pulitzerin voittaja :-)
Ina sanoi…
Aika monipuolinen setti kumminkin! Onnea voittajalle, mua lohduttaa lievästi se, että postiluukun sijaan työpöydälle on taipumus tipahtaa erilaisia kiinnostavia kirjoja lainaan, viimeksi tänä aamuna.. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen