Lukupiiri ja muuta sunnuntaidiibadaabaa

Pääsin mukaan kulturellien trendien aallonharjalle: ystävä perusti lukupiirin ja sain kutsun - jipii! Itse asiassa aika hauskaa päästä keskustelemaan livenä luetuista kirjoista ilman blogin monologi-auktoriteettiasemaa ja vieläpä osittain ihan uusien ihmisten kanssa. Ensimmäinen kirja on valittu ja tapaamista odotellaan; voin siis jatkossa valistaa teitä myös lukupiirikokemuksistani. Olettaen, että saan lukupiirin kirjat luettua jotenkin kunnialla ja aikataulussa. :-/

Hesarissa oivallettiin näemmä myös, että Umayya Abu-Hanna on ihana (tai ainakin identiteetillisesti kiinnostava). ;) Tämän päivän lehdessä oli suht koht valaiseva lähi-Itää koskeva kaksoishaastattelu, jossa Umayya edusti arabi- tai palestiinalaisnäkökulmaa tai mitä näkökulmaa hän nyt edustaakaan myös israelilaisena.. Itse asiassa Umayya edustaa mielestäni enemmän naisnäkökulmaa kuin mitään poliittista tai uskonnollista kantaa, lainaus Umaayan kommentista: "Suomessa mietitään, miten palestiinalaiset voivat tehdä itsemurhaiskuja. Ei muisteta, että israelilaiset valmistautuvat lapsesta lähtien siihen, että he menevät sotaan. Minusta molemmat yhteisöt ovat sairaita. En halua oman tyttäreni kuolevan minkään asian puolesta."

Niinpä. Peace!

Ps. Mietin joka viikko, oliko viisasta ostaa ovelliset kirjahyllyt. Pitäisi ehkä sittenkin nähdä kirjojen selät, piilossa olevat kirjat eivät tunnu ihan feng shuilta (tähän päädyttiin, koska kaapissa on myös cd- ja dvd-laatikot - nykypäivän pakollisia monimediaratkaisuja). Lisäksi ymmärsin, miksi ihmiset eivät osta kirjahyllyjä: oletteko nähneet, mitä täyspuiset avokirjahyllyt maksavat nykyään? Tonneja. Järkyttävää. Kellä kirja-alan ihmisellä olisi siihen keskimäärin edes varaa?? Ratkaisu: on hankittava asunto, johon teetetään seiniä kiertävät kiinteät kirjahyllyt katosta lattiaan. Ei vissiin ihan halpa ratkaisu sekään, mutta jokseenkin ikuinen. Korvaan kirjallisen feng shuin puutetta pinoamalla lattiat ja ikkunalaudat ja pöydät täyteen kirjoja. Ostin myös varmuuden vuoksi ikkunalle pari bambua - en ymmärrä feng shuista mitään, mutta kukkakauppias sanoi bambujen tuovan onnea ja harmoniaa. Kuten kirjatkin, Inahdus-feng shui-oppien mukaan siis. ;) Peace!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Peace vaan! Kannatan ovellisia kirjahyllyjä, puuovilla tai lasisilla, makukysymys, mutta pölyn määrä vähenee ja se on siivousta karttavalle pelkkää plussaa :)

Mukavia hetkiä lukupiiriin!
Ina sanoi…
Yllätän: meillä on kiiltävän mustat ovet! ;) Tuli hankittua sen verran trendikäs kirjahylly/kaappi, että jouduttiin mustan vastapainoksi ostamaan pirunpunanen matto (eikä tämä ole metafora - se on kirkuvan punainen). Kuulostaa varmaan aika dramaattiselta ja sitä se onkin; onneksi maton voi vaihtaa neutraalimpaan kun kyllästytään. ;)
Anonyymi sanoi…
Hm, vaikuttavaa. Mustien kiiltävien ovien takana kaikki viisaus ja ilo sanallisessa muodossa. Ennen oven raottamista voi peilata itsensä :)
Ina sanoi…
Hirveän narsistista muuten, tajusin vasta nyt! ;D Mutta kai jo blogin perustaminen edellyttää lievää narsismia, ja arvostan jos ystävät eivät kommentoi sanaa lievä. ;)

Mustahan on siis tullut kaappikirjaihminen. Aikamoista. Onneks on ne kirjapinot kuitenkin pitkin poikin eteisestä lähtien...
Anonyymi sanoi…
"Onneks on ne kirjapinot kuitenkin pitkin poikin eteisestä lähtien" Niin meilläkin, mutta enpä sanoisi onneksi ainakaan omalla kohdallani :) Mulle se on huoh.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen