Bloggaaja kommentoi sanomalehteä (MOT)

Hupaisa juttu päivän Hesarissa "verkon kuningatar" Arianna Huffingtonista, joka on blogillaan noussut "vallan keskiöön" ja saanut verkkolehdelleen miljoonia lukijoita. Tämähän pitää tutkia!

HuffPost on ajat sitten laajentunut yhden rikkaan amerikkalais-kreikkalaisen rouvan blogista uutismediaksi ja poliittiseksi vaikuttajaksi - trendi, joka ei ole ehtinyt vielä rantautua Suomeen. Sen sijaan Hesarin mukaan "kotimaisissa blogeissa kommentoidaan uutisia, joita bloggaajat ovat lukeneet sanomalehdistä, joiden toimintaa blogit yleensä arvostelevat". No näin on, enkä ole ainoa. ;D Mutta tuota, pari juttua:

Ensinnäkin HuffPost on kyllä saittina vähän pettymys. En jaksanut lukea edes Obama-sivuja, ei tämä mielestäni mantereiden rajoja ylitä ihan vielä ainakaan.

Sen sijaan yksi HuffPostin idea, josta pidän ja jonka olisin halunnut mukaan blogiin ovat vierailevat bloggaajat, enkä ole teknisistä ja julkaisuoikeudellisista haasteista huolimatta luopunut siitä unelmasta vieläkään. Tosin se vaatii aikaa ja organisointia myös - siispä some day. ;)

Lisäksi odotan mielenkiinnolla, milloin poliittiset tai uutissivustoblogit lyövät läpi Suomessakin - vähän on itselleni epäselvää, miksi bloggaajan pitäisi alkaa rakentaa uutissivustoa bloginsa ympärille (eikös noita uutissaitteja ole nyt jo vähän niinku maailma täynnä?), mutta johtunee siitä, että olen bloggaajana vielä uusi enkä muutenkaan maailmaa valloittamassa. Mielelläni otan ideoita vastaan, jos joku haluaa ehdottomasti alkaa rakentaa Inahdukseen kulttuuriuutissaittia, mutten taida itse siihen noin päivätyön ohessa ilman rva Huffingtonin miljoonia venyä, harmin paikka!

Kommentit

Katja sanoi…
My favourite subject! ;) Blogit on nimenomaan liiallisen uutistulvan suodattajia. Kun blogi tarjoaa poiminnat juuri kyseistä lukijaryhmää kiinnostavista uutisista, niistä tulee itsestäänkin mikrouutissaitteja. Käyttäjän kannalta tämä edustaa helppoa tapaa seurata juttuja ja osallistua niiden ympärillä vellovaan keskusteluun. Joillain blogaajilla on virtuaaliakrismaa, taito esiintyä edelläkävijänä, vaikka anonyyminä. Se on jossain tapauksissa myös pelottavaa.
Ina sanoi…
Onko tästä jotain muuta hyvää esimerkkiä kuin HuffPost..? Edes Euroopassa jos ei Suomessa? Siis että miten sen mikrouutissaitin saa pidettyä kasassa ilman, että päätyy samaan sekavaan uutistulvaan kuin muutkin?
Katja sanoi…
No joo, riippuu miten tarkaksi haluaa määrittelyn laittaa. Esimerkiksi Kari Haakanan blogi http://www.karihaakana.net/ on hyvä esimerkki mediatekniikkaa käsittelevästä blogista jota rakennetaan nimenomaan aiheen uutisoinnin ympärille.

Mutta se kasassa pysymisen ongelma on aika pieni jos jaksaa yksin ja ilmaiseksi puurtaa. Sitten jos haluaa työstään rahaa ja täytyy alkaa kumartaa joka suuntaan tulee yleensä pyllistettyä sisällölle. ;)
Juri sanoi…
Minä olen käyttänyt jonkin verran vierailevia bloggaajia, mutta lähinnä joistain aika arkaaisista aiheista, joista olen huomannut kiinnostavan postauksen jossain muussa mediassa (esim. sähköpostilistalla, joka on tosi ysärimedia). Miksi uutisia? Uutisten ylivalta pitää voittaa! Asiat menevät ohi ja unohtuvat, bloggaajan pitää kirjoittaa siitä mikä on pysyvää! (No, tähän tarvisi hymiön.)
Juri sanoi…
Vielä moi: piti sanomani, että jenkeissä kirjallisista uutisblogeista paras ja tärkein on varmaankin Sarah Weinmanin Confessions of an Idiosyncratic Mind (www.sarahweinman.com). Itse en sitä kovin useasti lue, mutta jos Weinman linkkaa Twitterissä (hint hint) johonkin mikä vaikuttaa kiinnostavalta, tsekkaan. Tämä on varmaan muutenkin bloggaamisen tulevaisuus.

Hmm.. mitähän ovat "bainers"?
Ina sanoi…
Tulin just Lontoosta, jossa kuulin pari ihan inspiroivaa webbi-luentoa, niistä lisää kohta. Ja sain yhden uuden suomalaisen saitin osoitteen, joka itse asiassa yhdistää Lontoon uutisia ja blogia jokseenkin kiinnostavalla (tai selkeällä) tavalla, mutta onkin siis enemmän tarkoitettu uutissaitiksi kuin blogiksi. Mutta ei me täällä IHAN hirveesti jäljessä olla Lontoosta ainakaan. Suomalaiset on kovaa kirjoittajakansaa!

Hyvä Juri - uutiset katoaa, blogit pysyy! ;)

Mama: kai tunnet Hesarissa tänään mainitun Paskaäidin päiväkirja -ryhmäblogin jo ennestään? Siinäpä pohdittavaa Nina Mikkoselle.. ;)
Anonyymi sanoi…
Tervetuloa bloggaajavierailulle Narttublogiin. Kaikenlaiset sarjakuvalukukokemukset ovat tervetulleita, Nettinartun ideana on antaa tilaa niillekin harrastajille, jotka eivät ui kaulaa myöten sarjiksisa. :)
Ruzaccho sanoi…
Heipparallaa. En ole taas vähään aikaan vieraillut tässä blogissa, mikä pantakoon kaikenlaisten tekosyiden piikkiin.

Seuraan itse tiiviisti amerikkalaisten ystäviemme edesottamuksia washingtonilaisesta Wonkette.com-blogista. Oikeammin se on lehti: sillä on päätoimittaja, pari toimittajaa ja joukko harjoittelijoita. Tyylilaji on asiapohjainen vittuilu, jota Suomessa ei osaa kukaan. Wonkettelaiset käyttävät lähteenään HuffPostia, lehtiä, omia kenttäreporttereitaan, YouTubea – kaikkea. He osoittavat, jälleen kerran, että jenkit hallitsevat viiltävän ivan ja rahvaanomaisen pieruhuumorin tavalla, jota vanha Pahkasian lukija voi vain arvostaa.

Suosittelen kurkistamaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia

Paluu menneisyyteen

Anna Elina Isoaro: Rakkautta ja vasta-aineita