Niskalenkki marraskuusta

Tuli eilen meiliin Ajatusten aamiaisessa (tilattava s.postikirje) osuva ajatus tähän kohtaan vuotta: on ainakin täällä päässä tullut väännettyä viime aikoina aika paljon ja liian usein ilman intoa, kun siihen ei ole muka ollut aikaa (ei blogissa, mutta muuten). Mutta arvatkaa mitä: ei ole pakko vääntää! Se tuppaa tässä pimeydessä luterilaisen kulttuurin keskellä unohtumaan...

Unohda ”hyvät päätöksesi”. Unohda
turha itsekuri ja väkisin vääntäminen.
Kokeile sen sijaan innostumista.
Mene ja rakastu johonkin asiaan.

-Dale Dauten

Intoa viikonloppuun, hyvät ystävät! :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tämän kun suomalaiset joskus oppis. Tänään just pohdiskelin, et miksi sitä ei osaa olla itselleen armollisempi.
Ina sanoi…
Innostus ei myöskään ole meidän kansanluonteen vahvin puoli. Paitsi maaliskuusta heinäkuuhun. En mitenkään vapauta itseäni tästä ominaisuudesta, vaikka joskus synkistelykin on ihan paikallaan maailman kaiken kurjuuden ja vääryyden edessä, tietysti.

Pinnallisetkin asiat auttaa muuten, imho - kävin värjäämässä tukan eilen eri sävyyn ja piristyn jo siitä, että aamulla peilistä katsoo väsynyt mutta eri näköinen ja värikkäämpi tyyppi. ;) Suosittelen!
Anonyymi sanoi…
Tässä välissä on pakko kiittää Inahtelijaa, joka sai minut innostumaan ja kokemaan vapauttavaa iloa keskellä marraskuun synkkyyden. Nimittäin: En olisi varmasti syksyn kirjatulvassa tarttunut Pauli Koheloon, jos tässä blogissa ei olisi sitä niin kovasti hehkutettu. Ja onneksi hehkutettiin! En ole pitkään pitkään aikaan lukenut mitään niin hauskaa. Kiitos Pauli ja kiitos Inahtelija valonkajosta ja heittäytymisestä ; )
Ina sanoi…
Hauskaa! Huumorista ei voi ikinä tietää, miten omituinen oma huumorintaju on ja naurattaako sama juttu ketään. Kohelo kyllä ilmeisesti huvittaa aika monia; tällasia kirjoja tarvittaisiin heti lisää marraskuuhun, vinkkejä, anyone?

Etsin just yhtä aika piristävää kirjaa, jonka olen hukannut kirjakasoihin, palaan siihen kun löytyy...
Katja sanoi…
Muuten, kaikille kiinnostuneille tiedoksi: ajatusten aamiaisen saa tilattua täältä http://www.positiivarit.fi/ :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen