Neuvostoliitto on in??

Esikoiskirjapalkinto meni aika odotusten mukaisesti Katri Lipsonin Kosmonautti-romaanille, joka tapahtuu kaikista maailman paikoista Murmanskissa! Olen kuullut siitä kovasti kehuja - lupaavaa omalta kannaltani on se, että kirjan sanotaan liittyvän venäläisten klassikoiden surumielisen kaihon ja turhuuden traditioon. Koska olen aina ollut iso venäläisten klassikoiden fani (ja Suurin on Tsehov! Ja tiedän, että s:n päällä pitäisi olla hattu, mutten löydä sitä näppiksestä, ärsyttävää!), tämä on ehdottomasti luettava.

Kahden kirjan perusteella on vähän aikaista vetää isoja johtopäätöksiä, mutta väitän Inahtajan itsevarmaan trendinenään vedoten, että jotain veli Venäjä-trendiä on nyt ilmassa, kun kaksi vuoden kehuttua/palkittua teosta (Oksasen Puhdistus) pyörii miljööltään Neuvostoliitto/Viro -akselilla ja Fedja-setäkin koki uuden tulemisen. Hmm?

Kommentit

marikki sanoi…
Puhumattakaan slaavilaisesta trendistä muodissa; kirjailut vaatteissa ja kukkakuvioiset huivit on olleet inessä jo jonkin aikaa. Kaikesta tästä huolimatta en aio alkaa opiskella venäjää enkä matkustaa sinne lähiaikoina.. nimim. Kahdessa matkassa Pietariin oli toinen liikaa.
Ina sanoi…
Tiesin! Slaavilainen melankolia on in! Lama tulee, kuolo korjaa, voi elämän suurta synkkää murhetta! Lisää votkaa!

Ihanaa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen