Go Tiedon tyttäret!

Ihanaa!! Hylkään kaiken objektiivisuuden ja hehkutan Tiedon tyttäriä, joka sai ansaitun Tieto-Finlandian!! Jee!! :D

Toivoin kovasti salaa, että nimenomaan Marjo T. Nurmisen teos palkitaan - muutkin kirjat olivat upeita, mutta tätä kannatan muistakin kuin upeus-syistä. Olen lukenut sitä luku kerrallaan ja nautiskellut kaikesta nais-tiedosta: nyt pitää huomauttaa, että suosittelen tätä ehdottomasti myös kaikille tieteestä ja historiasta kiinnostuneille miehille. Nurminen ei pelkästään esittele tiedenaisia ja tieteen historiaa, vaan koko yhteiskunnallista kehitystä ja naisten huomiota vaille jäänyttä vaikutusta siihen. Bonarina hienot kuvat. Nurminen on arkeologi ja Ylen tiedetoimittaja, kompentenssia siis riittää.

Tämä on joulun ehdoton lahjahitti - käykää hipelöimässä kirjakaupassa. Ihan kevyimmästä ja nopealukuisimmasta populääri-tiedekirjallisuudesta ei kuitenkaan ole kyse, mikä onkin hyvä, sillä tiedenaiset ansaitsevat ihan yhtä painavaa tekstiä kuin miehetkin. Kaikkien kulttuurikotien must have, mutta suosittelen myös jokaiselle vähänkään historiasta kiinnostuneelle ja itsensä muuten vähemmän kyldyrelliksi kokevalle (kulttuurikoti on niin kultivoitunut ilmaus, mutta ymmärtänette pointin ;).

Loppuun vielä pahoittelu lukijoille: missasin eilen koko palkinnon iltaan asti eikä illalla edes toiminut netti (aargh!) - olin siis täysin epäkartalla ja jälkijunassa tämän uutisen kanssa, mon dieu! Lähden taas kouluttautumaan: pää on täynnä patoutunutta bloggailua, joten varautukaa...

Joka tapauksessa grattis vielä Tieto-Finlandian voittajalle - naisenergiaa viikonloppuun (miehillekin!) ;)

Kommentit

Anna sanoi…
Nyt taidan tietää mitä pyydän anopilta joululahjaksi - tosi kiehtovan oloinen kirja, kiitos innostavasta esittelystä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen