Finlandiaa

Haa! Finlandia-ehdokkaat tulivat; tsekkaa Ylen uutinen.

Olihan se Sofi Oksanen siellä, Olli Jalonen samoin; suurin yllätys on Katri Lipsosen Kosmonautti, joka otti jo esikoiskirjapalkinnon - on siis ilmeisesti palkintonsa ansainnut. Toinen suuri yllätys on se, että missä on kiintiö-suomenruotsalainen..? Tämä veto aiheuttanee kulttuuripiireissä vielä debattia.

Lisäksi mukana on vakkariehdokas- ja voittajakin Pirkko Saisio, Arne Nevanlinnan ylistetty Marie-romaani (jonka olen jo kerran aloittanut; nyt nolottaa, että jätin sen sivuun jonkun päivänpolttavan kevytkirjan takia) ja Juha Seppälän Paholaisen haarukka, jota kollegat ovat kovasti kehuneet. Olen Seppälää lukenut muinoin ja digannut, mutten ole lukenut aikoihin, joten nyt on korkea aika.

Ylituomarina toimii tänä vuonna Pekka Tarkka, enkä lähde Tarkan voittaja-kandiaattia tässä edes povaamaan, 4.12. se selviää.

Kertokaa, jos teillä on ehdokkaista kokemuksia tai suosikkeja? Olen lukenut näistä siis vasta yhden (Oksanen), yksi siirretään ikkunalaudalta yöpöydälle (Jalonen), mutta onneksi en ole Tarkka ja voin valita rusinat pullasta.. ;)

Ps. Tähän pitää vielä lisätä pari huomiota: 1) Saisio ei vissiin pysty kirjoittamaan mitään, joka ei päätyisi ehdokkaaksi (ottamatta kantaa kirjoihin sinänsä). 2) Voi Tervoa. Ennakkosuosikki jäi ilman tikkaria, taas. Onneksi se myy ihan ilman näitä Finlandia-tikkareitakin... ;)

Kommentit

Katja sanoi…
Olen kerran yrittänyt lukea Jari Tervon Myyrän. Pääsin sivulle 15, sitten meinasin kuolla tylsyyteen. Katson paljon mieluummin tsekkiläistä animaatiokaimaa.

Ps. Sulle on Projectmamassa weirdo-haaste!
Ina sanoi…
EI! EI Weirdo-haastetta! ;D En ole outo, olen normaali! No okei, otan haasteen viikonloppuna vastaan, suurin homma on siinä, mitä mun kaikista omituisuuksista karsin pois ja mitä kehtaa kertoa ylipäänsä ja silti näyttäytyä vielä esim. työpaikalla.

Hahaa, ai tsekkiläinen Myyrä voittaa Tervon ;D - no arvasin, johan täällä on päädytty muutenkin tähän slaavilaisuuden ylistykseen...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen