Voihan Kohelo!

Nyt on pakko epäviisaasti johdattaa lukijat ammattikriitikon luo: Hesarissa on tänään mainio arvio "Pauli Kohelon seikkailuista". Pauli Kohelo on siis tämän syksyn salanimi-kohu (jokaiseen itseään kunnioittavaan kirjasyksyyn on saatava niitä ainakin yksi) - ja noloa tunnustaa, mutta itseltäni meni ensi alkuun täysin ohi Coelho-yhteys, kun keskityin arvailemaan kuumeisesti kuka on tämä metsuri Kohelo.

No, Hotakainenhan se, vaikka mies kiistää vielä tänään Hesarissakin. Joka tapauksessa debatti mystiikka-kirjallisuudesta ja elämäntapaoppaista kiihtyy; nyt on kyllä pakko lukea Hotakaisen näkemys ko. genrestä, voi olla aika hulvatonta kamaa ainakin kirjan nimestä päätellen: "Ohessa tilinumeroni". ;D

SILTI jaksan kaikesta huolimatta puolustaa Coelhon mystiikka-elämäntapafilosofiaa sitkeästi: mies kirjoittaa liikaa ja liian usein, mutta joukkoon mahtuu helmiäkin. Jos et usko, suosittelen seuraavia: 11 minuuttia (aika järkyttävä prostituoidun elämäkerta, väitetään perustuvan todellisuuteen) ja Zahir (Coelhon omakohtainen tilitys siitä, että miehet ovat separeita ja naiset mahtavia ;).

Tiivistelmä Hesarin Kohelo-arviosta kulttuurisivuilla http://www.hs.fi/kulttuuri/ mutta jos Kohelo kiinnostaa, lue koko arvio lehdestä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ootteko käyneet Paulo Coelhon nettisivuilla? Sain vinkin kaveriltani, kun vaihdoimme ajatuksia Kohelosta. Empä ihmettele tuota "Ohessa tilinumeroni" -juttua enää... Käykääpä kattomassa:
http://www.paulocoelho.com.br/engl/

T håå måilanen
Ina sanoi…
;D Help!! No tuota. Onhan se kieltämättä osannut vähän (?) tuotteistaa tämän ilmiön ja teoksensa juu... Nyt on kyllä pakko hankkia messuilta Ohessa tilinumeroni, ei voi mitään!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen