Voihan Kohelo!

Nyt on pakko epäviisaasti johdattaa lukijat ammattikriitikon luo: Hesarissa on tänään mainio arvio "Pauli Kohelon seikkailuista". Pauli Kohelo on siis tämän syksyn salanimi-kohu (jokaiseen itseään kunnioittavaan kirjasyksyyn on saatava niitä ainakin yksi) - ja noloa tunnustaa, mutta itseltäni meni ensi alkuun täysin ohi Coelho-yhteys, kun keskityin arvailemaan kuumeisesti kuka on tämä metsuri Kohelo.

No, Hotakainenhan se, vaikka mies kiistää vielä tänään Hesarissakin. Joka tapauksessa debatti mystiikka-kirjallisuudesta ja elämäntapaoppaista kiihtyy; nyt on kyllä pakko lukea Hotakaisen näkemys ko. genrestä, voi olla aika hulvatonta kamaa ainakin kirjan nimestä päätellen: "Ohessa tilinumeroni". ;D

SILTI jaksan kaikesta huolimatta puolustaa Coelhon mystiikka-elämäntapafilosofiaa sitkeästi: mies kirjoittaa liikaa ja liian usein, mutta joukkoon mahtuu helmiäkin. Jos et usko, suosittelen seuraavia: 11 minuuttia (aika järkyttävä prostituoidun elämäkerta, väitetään perustuvan todellisuuteen) ja Zahir (Coelhon omakohtainen tilitys siitä, että miehet ovat separeita ja naiset mahtavia ;).

Tiivistelmä Hesarin Kohelo-arviosta kulttuurisivuilla http://www.hs.fi/kulttuuri/ mutta jos Kohelo kiinnostaa, lue koko arvio lehdestä.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ootteko käyneet Paulo Coelhon nettisivuilla? Sain vinkin kaveriltani, kun vaihdoimme ajatuksia Kohelosta. Empä ihmettele tuota "Ohessa tilinumeroni" -juttua enää... Käykääpä kattomassa:
http://www.paulocoelho.com.br/engl/

T håå måilanen
Ina sanoi…
;D Help!! No tuota. Onhan se kieltämättä osannut vähän (?) tuotteistaa tämän ilmiön ja teoksensa juu... Nyt on kyllä pakko hankkia messuilta Ohessa tilinumeroni, ei voi mitään!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirja meille, joita jännittää kaikki

Uppista, sano esikoiskirjailija

Kirjailija hämmästyy kesken loman