Takin kääntö ja kirjasto-inahdus

Muutin mieleni Paul Austerista. Enkä pelkästään tänään Hesarin Kirja-liitteessä olleen haastattelun takia. Sattumuksia Brooklynissä ON hyvä kirja. Vähän omituisen alun jälkeen se on tempaissut mukaansa; olen vasta puolivälissä, mutta pidän.

Nopealukuinen lentokonekirja se ei ole, vaan vaatii vähän aikaa ja keskittymiskykyä, vaikka on komediaksi luokiteltu. Auster on kirjallinen kirjailija: ts. kirjoittaa kirjoista ja kirjaihmisistä, mutta tässä teoksessa ei ole tekemällä tehtyä intellektualismia. Jos teillä on Kirja-liite, suosittelen lukemaan Austerin haastattelun siitä. Jos ei ole, niin lisävinkki tyylilajista: Auster vertaa kirjaa käsikirjoittamaansa Smoke-elokuvaan ja totta - kirjassa on samanlainen rennon tarinoinnin fiilis.

Tässä Hesari-keskeisyydessä ei muuten myöskään ole mitään omaa lehmää ojassa, mutta kiireinen ihminen ehtii lukea vain yhden sanomalehden päivässä ja muita lehtiä satunnaisesti, vaikka kovasti yritän - pahoittelut pk-seutukeskeisyydestä!

Siitä tulikin mieleeni: tiedättekö mikä asia Helsingissä ON tosi huonosti? No se keskustakirjasto. Sekä Turun uusi pääkirjasto että Tampereen Metso ovat mahtavia paikkoja ja nähtävyyksiä eikä meillä ole mitään vastaavaa! Aiheesta puhuu muuten Maija Berndtson kirjamessuilla lauantaina klo 17 Eino Leinossa ja tässä on oma lehmä ojassa: tunnen Maijan ja kannatan keskustakirjastoa. Pian.

Että tuli sekin sitten selväksi. ;)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Minäkin tykkäsin Sattumuksista, en tiedä mistä mieleni sopukoista onnistuin jopa kehittämään siitä jännittävän välillä. Henkilöhahmoja kohtaan tunsin myötätuntoa, se on tärkeä kriteeri kirjoissa mulle. Minulla on vaikea lukea kirjoja, joiden henkilöistä en saa mitään otetta tai jos henkilöt jostakin syystä kovasti inhottavat. Ja niin, minusta se illuusio-kirja oli myös hyvä, siitä innostuin taas uudestaan etsimään kirjastosta Austeria. Olipas sekava kommentti.
Ina sanoi…
Ydinviesti tuli kyllä selväksi: Auster rulaa, sittenkin! ;)
Katja sanoi…
Espoolainen kysyy notta missä on Helsingin keskustakirjasto? Köh.
Ina sanoi…
Voi Mama - SEPÄ SE: ei missään!! ;D Tämähän on Suuri ja ikuinen Debatti edes takas mm. Hesarissa, eli päätös on olemassa, että se tulee, mutta kysymys kuuluu mihin. On ehdotettu Töölönlahtea ja vaikka mitä - odotamme jännityksellä mitä tuleman pitää (tässähän menee vielä vuosia, ennen kuin se on valmis). Aion raportoida myös tästä asiasta INAhduksessa heti kun jotain tapahtuu.
Katja sanoi…
No luojan kiitos. Pelkäsin et nyt on tämä "keskustakirjasto" jäänyt yhtä vähälle huomiolle kuin Kiasma. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen