Kirjamessuvinkkailu alkaa

Äh. Ei tällä kirjamessuviikolla ehdi lukea mitään eikä paljon kirjoittaakaan. Laitetaan siis messuvinkkejä ja muuta diibadaabaa sen sijaan - olkaa kärsivällisiä, messuilta kannan kuitenkin pelottavan pinon kirjoja kaamoslukemiseksi ja sitten taas arvioita pukkaa!

Helsingin kirjamessulehti on viimeinkin uudistettu, luojan kiitos. Lehti on painettu aikakauslehtimäiseen muotoon, jolloin massiivisesta ohjelmasta saa helpommin edes jonkun käsityksen. Lehti oli jaossa jo ainakin Stockalla; suosittelen tutustumista ennakkoon, jos haluaa poimia etukäteen jotain kohokohtia. Harmi kyllä, monet kiinnostavat haastattelut ja häppeningit ovat arkisin ja päivällä, mutta ohjelmasta ei ole kyllä pulaa viikonloppunakaan. Ohjelma löytyy tietysti myös netistä, mutta vähän vaikeammin hahmotettavassa muodossa.

Toinen lehtivinkki: kirjallisuuslehti Parnasso on viime vuosina uudistunut ja palannut lähemmäs meitä tavis-lukijoita. Skaala on aiempaa laajempi eli filosooffisen korkeakirjallisuusanalyysin lisäksi sieltä löytyy hyviä kirjailijahaastatteluja ja kirja-arvioita. Huomasin ilokseni, että Parnasson saa kirjamessuilta tilattua messuhintaan: vuoden tilaus 7 numeroa vain 32 euroa, mikä on imho ihan siedettävä hinta aika painavasta kulttuurilehdestä. Pitää korostaa, että en saa tästä mitään provikaa tai mitään muutakaan hyötyä; suosittelen vaan kirjafaneille loistavaa tilaisuutta tilata Parnasso olohuoneen pöydälle pönöttämään ystävien sanattoman kunnioituksen ansaitsemiseksi. Älkää nyt kuitenkaan tilatko tutustumatta, en ota vastuuta tästä suosituksesta...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen