Kirjabailut ja muita vinkkejä

Kirjamessuista vinkkaaminen on melkein toivoton tehtävä ohjelman paljouden takia: itse suosittelen go with the flow -tekniikkaa, eli vapaata kiertelyä ja haastatteluihin satunnaisesti osumista unohtamatta viinimessukierrosta sopivan yllätystutun seurassa.

Keskityn nyt enemmän iltaan ja viikonloppuun, koska valtaosa ei pääse päivisin paikalle:

Torstai-iltana on Kirjabailut Tavastialla klo 18.30 eteenpäin: tänä vuonna esiintymässä on Yölintu ja lämppärinä loistava Nyrok Dolls - kirjailijoista koottu bändi, joka esiintyy harvoin mutta huolella. Liput maksavat 15 euroa; kyseessä on enemmän alan ihmisten iltahäppeninki, mutta Nyrok Dollsin kerran nähneenä voin kyllä suositella keikkaa kaikille kirja-friikeille. Se on hulvaton.

Perjantai-iltapäivänä on sarjakuvaperjantai klo 16-19 Louhessa, esiintymässä mm. Fingerporin tekijä Pertti Jarla ja Milla Paloniemi.

Lauantai-päivänä on dekkarilauantai klo 10.30. - 15 Mika Waltarissa dekkarifaneille.

Elämänhallinnasta, onnesta ja elämän tarkoituksesta kiinnostuneille on vaihtoehtoisesti Katri Walassa klo 12-15.30. koottu kirjailijaesiintymisiä: klo 14.30 on Pirkko Lahden haastattelu Mielen määrin -teoksesta, sitä ennen kiinnostavan filosofi Johannes Ojansuun haastattelu Lankeemus -teoksesta (tulossa Inahdukseen..).

Lauantaihan on myös perinteinen lastenpäivä - lastenlava Z. Topeliuksella mm. Risto Räppääjä, Mauri Kunnas ja muumit lavalla klo 11 alkaen.

Sunnuntaina perhepäivä jatkuu: Katri Valassa perhe-elämän ilot ja murheet, teemoja poikien hyvinvoinnista eroasioihin ja alkoholiin sekä Merete Mazzarellan haastattelu.

Siinä sivussa on tietysti erinomaisen kiinnostavia kirjailijahaastatteluja ja vaikka mitä, mutta en uuvuta teitä tähän hätään enempää, jatkoa seuraa..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen