Kirjailijaelämää, jossa käydään podcastissa ja ostetaan mekko

Kaupallinen yhteistyö BookBeatin ja Suomen blogimedian kanssa.

Mitä ajattelin tällä viikolla?

Onpa taas outo kevät. Samalla, kun väänsin seuraavaa kirjaa painoon, päädyin elämäni ensimmäiseen podcastiin puhumaan Syliin-kirjasta (Kosmos 2016), joka ilmestyi kaksi vuotta sitten. Suomen blogimedia (johon toinen blogini eli Pieni novelliblogi Katjan kanssa kuuluu) starttasi kirjapodcast-sarjan, jossa haastatellaan bloggaavia kirjailijoita ja selvitetään, miten kirjoja kirjoitetaan pyykkivuorten, päivätöiden ja katkonaisten yöunien kaaoksessa. Jostain syystä arvelivat, että kuulun tähän kategoriaan.

Päädyin siis ystäväni Katjan haastattelemaksi kirjapodcastiin ja uskallan sanoa, että siitä tuli ihan hyvä setti - ja olisi tullut vielä parempi, jos olisin antanut Katjalle välillä suunvuoroa. En antanut.

Ihanaa puhua itsestään sillä lailla täysin ilman suodattimia mitä sattuu. Tämä on nyt niitä kirjailijan luontaisetuja, kun lounareitakaan ei ole.

Jos haluatte kuulla, miksi haluaisin olla Italo Calvinon Kosmokomiikka tai mitä mieheni sanoi tulevasta kirjastani, podcastin voi kuunnella mm. Soundcloudissa tai Kiekussa (jonka voi ladata Apple Storesta. Ei ole vaikeaa. Minäkin osasin.). Luvassa on 30 minuuttia täyttä tajunnanvirtaa.

Samalla voin paljastaa teille toisen tämän viikon erikoisen uutisen: sain tietää viime vuoden kirjatuloni. Syliin-romaania myytiin sen toisena olemassaolovuotena huikeat (?) 85 kappaletta, joista peräti 55 kappaletta e-kirjana - eläköön BookBeat ja muut palvelut, joissa kirja elää julkaisuvuoden jälkeenkin! Esikoiskirjaani ei ole saatavilla äänikirjana, mutta toivoakseni seuraava julkaistaan myös siinä formaatissa. Äänikirjat ovat viimeinkin lyöneet jo Suomessakin läpi ja löytäneet oman innostuneen kuuntelijakunnan. Tämä on kirja-alan parhaita uutisia vuosiin.

BookBeatissa kirjat eivät poistu hyllyvalikoimasta. 


Viime vuoden huikeilla kirjatuloilla ostin sitten itselleni elokuun kirjajulkkareihin mekon. Ollakseni rehellinen mekko ylitti kirjatuloni, mutta onneksi on päivätyö.

BookBeatista tein jo aiemmin postauksen, jossa kerroin mm. vinkkejä lastenkirjoista - kirjapodcastin lisäksi yhteistyöhön kuuluu myös blogien lukijoille kuukauden ilmainen kokeilujakso. Suosittelen siis jälleen kerran testaamaan e- ja äänikirjojen ihmeellistä maailmaa: jos haluat kokeilla BookBeatia kuukauden ajan maksutta, kirjaudu osoitteeseen www.bookbeat.fi ja käytä ilmaiskoodia KIRJAPODCAST.

Jos et muuta keksi, niin ainahan voit ladata sieltä esikoiskirjani, jos saisin vaikka ensi vuonna uuden mekon.

Loppuun vielä muistutus niille, joita kiinnostaa tuleva kirjani: Facebookissa on myös Inahtajan oma sivu, jonne keskitän kirjaan liittyvät uutiset, arvonnat jne. Tykkää sivusta, jos haluat seurata sitä täältä. Instassa löydyn niinkin vaikeasti kuin @inawestman. Sinne aion postata ainakin niitä mekkokuvia. Kirjasta en tiedä, mutta mekko on hieno.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen