Ami Lindholm: Vauvakirja

Kävimme lomalla. Se näytti tältä:

Lomalla bloggaaja suosii hauskoja kirjoja, joissa on lyhyet luvut (Kuvassa Kaisa Haatanen: Ylipainolisämaksu ja Tuomas Kyrö: Miniä)
Huijaan. Loma näytti tältä pari kertaa, loppu näytti kahden perheen ja neljän poikalapsen kanssa joltain hieman muulta, mutta lämmintä ja hauskaa oli kyllä. Suosittelen lomaa. Myös Teneriffalla. Uskokaa tai älkää, hieno paikka. Etenkin kun etsii oikean paikan poissa ruuhkaisimmilta turistirannoilta, mutta ei siitä sen enempää, kun emme ole matkablogi.

Kotiin palattua on lukuaika ollut vähän kortilla, mutta yksi ihana lahjakirjavinkki sentään löytyy. Harvemmin tulen nykyään lukeneeksi muita sarjakuvia kuin Aku Ankkaa, mutta nyt sain kustantajaltani mahtavan uutuuden. Olen nauranut Ami Lindholmin sarjakuville KaksPlus-lehdessä pitkään ja nyt hän on julkaissut teoksen: Vauvakirja - Kirja tuoreille vanhemmille (Kosmos 2017), joka on ihan yhtä hilpeä kuin lehdessä olleet sarjakuvatkin.

Vauvakirja voi aiheuttaa myös hetkellistä vauvahaikeutta, joka paranee vauvaperheessä kyläilemällä.

Kirjaa voi suositella lahjaksi etenkin uusille perheille, sillä tämän pystyvät lukemaan pienen vauvan valvovat vanhemmatkin. Lindholmin kuvitustyyli on mielestäni mainio ja yhden sivun kohtaukset ovat niin osuvia, että vieläkin naurattavat ja vähän itkettävät. Sarjakuvissa on parhaimmillaan mahdollisuus kiteyttää kaikki olennainen elämästä yhteen sivuun, ja sen Lindholm todella osaa.

Valitsen tähän yhden kuvan, joka herättää lapsen viime viikon vatsataudin jälkeen vähän kylmiä väreitä, mutta on ah niin osuva: 

Vauvakirjaa pystyy lukemaan tässäkin tutussa tilanteessa.

Nyt on taas kiire, mutta luvassa pian kirjavinkkejäkin. Nauttikaa keväästä!


Kommentit

Vaikuttaapa mainiolta! Pitää muistaa, kun on tarvis vauvaperheen lahjonnalle.
Ina sanoi…
Kyllä, ja mikä parasta tämä sopii sekä isälle että äidille eli kerrankin sukupuolineutraali vauvakirja!
Tää oli aivan älyttömän hyvä. Tässä kohta kolmekuukautisen kanssa eläessä huutonauratti ja vähän itketti lukiessa. Ihana.
Ina sanoi…
Todella! Ja tekstien pituus on suunnilleen se maksimi, mihin pienen vauvan kanssa pystyy. 😉

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia

Luku, jossa päästään narsistisen itsetutkiskelun kautta lopulta huonojen kirjojen kisaan

Paluu menneisyyteen