Hyvästit linnan juhlille (eli epäpoliittinen runopostaus pressan vaaliin)

Voi kuulkaa. Nyt on käynyt sitten sillä lailla, etten ainakaan kuuteen vuoteen tule saamaan kutsua linnan juhliin. Ainakaan jos Sauli on siellä isäntänä (eikä tähän liity mitään poliittista kannanottoa).

Sattumoisin olen nimittäin mennyt moittimaan Jenni Haukion runoilijan lahjoja blogissa vuonna 2009. Tässä se nyt nähdään: minkä blogiin jättää, sen edestään löytää.

Koska en ollut ihan näillä näppäimillä odottamassa linnan kutsua muutenkaan, niin kehtaan kaiken lisäksi muistuttaa asiasta ja linkata uudelleen haukkuihin, täällä. Varmistan täten tulevaisuuteni Suomen poliittisen eliitin ulkopuolella for good, voi harmi.

Kritiikistä pahoitti eräs lukija mielensäkin muinoin - olen lueskellut kokoelmaa uudestaan ja todennut, että pysyn kannassani, valitettavasti. Haukion runot eivät uponneet muhun, vaikka runoilijuus tuo hänen persoonansa sinänsä ihan kiinnostavaa särmää. Tosin särmän puutteesta taisin runoja moittia, eh. ;)

Toistan edelleen, että tällä postauksella ei ole mitään poliittista sisältöä: molempien ehdokkaiden puolisot ovat ihan symppiksiä eikä heitä äänestetä muutenkaan. Nostinpa vain tämän aktuellin asian esiin, kun eräs ystävä kyseli FB:ssä, onko kukaan lukenut Jennin runoja. No minä, tietenkin! ;)

(Sen sijaan Saulin fiktiivisiä teoksia en ole lukenut, vaikka yhden niistä lainasin äidiltäkin vuosia sitten. Äidin mielestä oli ihan kelpo kamaa, en tiedä, miksi jäi multa kesken, taisi vaan tulla kiireisempää luettavaa. Niinistö-Haukio -pariskunnalla on kuitenkin yhteisiä kaunotaiteellisia ambitioita - toivottavasti emme saa tulevaisuudessa silti lukea paljastuskirjaa nimeltä Presidentin morsian.)

Kommentit

Anne T sanoi…
Minä en runoista mitään ymmärrä, mutta pidin noista pätkistä, jotka postasit. Pelottavaa. Kohta alan varmasti katsoa taideleffojakin ;)
Ina sanoi…
No sitten kannattaa kokeilla! :) odotan mielenkiinnolla koska joku media tekee runoilija-Haukiosta uudelleenarviota. Minä en uudelleenarvioi. Pysyn kannassani maailman tappiin ja vaikka ohikin. ;)
Haukion runojen arviointi on jäänyt väliin, mutta sen sijaan täytyy sanoa, että vaikutuin suuresti, kun luin Niinistön "kirjalistan", kun kaikilta presidenttiehdokkaita pyydettiin suosittelemaan kirjoja suomalaisille ja vieläpä perustelemaan suositukset. Niinistön lista oli täydellinen - jopa niin täydellinen, että mielessä kövi, olisiko sen kyhännyt kokoon kiireisen pressaehdokkaan sijaan runoileva vaimo... ;)
Leena Lumi sanoi…
Ina: ;-)

(Shriverin Kaksoisvirheen kanssa menee kuumasti, vaikka kirja on julkaistu 6 vuotta ennen Keviniä ja paljon ennen Jonnekin pois. En olisi yhtään pahoillani, vaikka joutessasi menisit kollaamaan sinne työpaikallsei ja kaivaisit jostain Shriverin Syntymäpäivän jälkeen.)
hdcanis sanoi…
Pitääkin käydä kirjastossa katsomassa löytyisikö Haukiota sieltä, ja ennalta pohjata asemaa joko poliittisessa eliitissä tai sen ulkopuolella.
Mutta mitä jos niistä tykkäisikin niin paljon että haluaisi äänestää Saulia?
Unknown sanoi…
:D heh. tää on kyl hyvä syy perustella kutsumattomuutta ;)
Ina sanoi…
Mistäs löydettäisiin nyt Haaviston kirjalista vertailun vuoksi..? ;) Leena: hauska kuulla, itse en ollut Kaksoisvirheestä niin innostunut, mutta Syntymäpäivän jälkeen pitäisi kyllä lukea, mulla taitaa jopa olla se kotona jossain pinossa...

Veikkaan, että Haukion runous saattaa löytää uutta nousua tai ainakin uusia lukijoita, jännä nähdä. Mutta KUKA tunnustaa lukeneensa Väyrysen tuotantoa?? Siinä oiskin blogihaastetta kerrakseen. ;)
Leena Lumi sanoi…
Miten muistaisin, että Anna-Riikkakin luuli etten pidä Kaksoisvirheestä, mutta nyt taitaa olla niin, että olen yhtä syntynyt Shriverin lukijaksi kuin vaikka Ian McEwanin.

Minä olen päättänyt olla nyt näistä vaaleista ihan hiljaa, enkä ota kantaa puoleen enkä toiseen. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

No sen verran sanon, että Lumimies omistaa kaikki Niinistön teokset ja pitää niistä. Tuskin Haukion runous on minun juttuni;-)

Veralle tiedoksi, että Niinistöllä on aina ollut hyvä kirjamaku. Nyt vain ihmettelen, että onko rouvansa poistanut listoilta Saulin aikaisemman ikisuosikin Saul Bellowin...
Ina sanoi…
Se on kyllä totta, että McEwan ja Shriver ovat huonoinakin hyviä! ;) Omassa liigassaan, ei ole yksikään heidän kirjansa jäänyt kesken...
Ari sanoi…
Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme tämmöisestä aikeesta lakkauttaa liittomme!

Suomi = diktatuuri.

Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!
Ina sanoi…
Jaa, kiitos Ari, mutta palataanpa kumminkin kirjoihin - tämä on kirjablogi enkä harrasta täällä itse politiikkaa tai ainakin poliittisissakin teemoissa on joku kirjapointti. ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen