Ja muita palkintoja

Runeberg-palkintoehdokkaat ovat aina kiinnostavia, vaikka saavat paljon vähemmän huomiota (onhan pääpottikin "vain" 10 000 euroa). Uutisen voi katsoa esim. Yleltä. Mukana on muitakin kuin romaaneja ja novellifanina syynään ehdokkaat aina tarkkaan. Tällä kertaa Finlandia-ehdokkaat eivät ole Runeberg-ehdokkaita ja hyvä niin, palkitsemisen arvoisia kirjailijoita kyllä riittää tässä maassa.

Tänä vuonna ehdokkaisiin pääsi mm. Essi Tammimaa, jonka Paljain käsin -romaaniin ihastuin kovasti, arvio täällä. Katja Ketun Kätilö on kiinnostanut samoin, mutta saa odottaa jotain vähemmän herkkää mielentilaa - sen sijaan ostin ehdokkaista Joni Pyysalon novellikokoelman Ja muita novelleja. Fanitan Pyysaloa runoilijana, mutta kyllähän runoilija näköjään osaa hienoja novellejakin kirjoittaa. Palaan.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Minäkin seuraan aina Runberg-ehdokkaita!
Tänä vuonna minua eniten kiinnostaa Siiri Enorannan Giselen kuolema. Se kun on luokitetu sekä nuorten että aikuisten kirjaksi. Nuortenkirjoistakin löytyy mitä mainiompia teoksia! Uudet nuortenkirjat kun haastavat perinteiset luokittelut - mikä näkyi Huotarisen Valoa, valoa, valoa -kirjankin kanssa.
Enoranta taitaa muuten olla yksi mielenkiintoisimpia uudehkoha kirjoittajiamme: viime vuonna hänen teoksensa (oliko peräti esikoisteos?) oli muistaakseni Finlandia Junior -ehdokkaana.

Hehkutuksestani huolimatta: ei, en ole Enorannan sukua ;D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen