Parhaat messubileet

Tänä vuonna joudun kuittamaan kirjamessuvinkit kommentilla "Jag vet ingenting, jag bara jobbar här". En ole ehtinyt perehtyä ohjelmaan juuri yhtään, koska messut menevät lähinnä työkuvioissa. Mutta yritän ehtiä raportoimaan jotain tunnelmia.

Pari vinkkiä silti: parhaat messubileet pidetään Facebookin päivityksistä päätellen huomenna torstaina Dubrovnikissa (Eerikink. 11). PEN järjestää 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Vangittujen kirjailijoiden iltamessut klo 18.30 alkaen, tilaisuus on kaikille avoin, sisäänpääsy 5 euroa. Ei ehkä kuulosta niin hauskalta, mutta veikkaan, että on: esiintymässä kuuluisia ulkomaisia kirjailijoita ja monia kotimaisia sekä musaa. Joka tapauksessa siellä on kaikki, siis myös lahjomaton paparazzi-reportterinne Inahtaja!

Toistakin merkkipäivää vietetään sunnuntaina: kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato täyttää 10 vuotta. Sunnuntaina messuilla on kriitikkopaneeli klo 15-16 Kullervo-lavalla. Pakko mennä kuuntelemaan, miten oikeat kriitikot tekevät työtään jos vaikka oppisi jotain. ;)

En haluaisi linkata tätä uutista, mutta ei auta inistä. Hesan kirjamessuille luvattiin e-kirjan läpimurtoa, mutta tuota.. E-kirjojakin siellä myydään, mutta läpimurto lienee liioittelua, katsokaa Ylen uutinen otsikolla "Kotimaiset sähkökirjat viivästyvät yhä". No kai nyt, kun se arvonlisäverokin on ihan järjetön! Kun joku pystyisi kertomaan, miksi painetun kirjan arvonlisävero on 9 ja sähkökirjan 23? Tästä asiasta voisin mennä pikaisesti barrikadeille, että sähkökirjan hinta saataisiin kuluttajillekin järkevämmäksi.

Sen sijaan menen pikaisesti messuille mesoamaan, kuulumisiin!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Sähköisen kirjan arvonlisävero on todellakin järjetön. Vaikka se laskisikin, näen silti koko e-kirjavouhotuksessa enemmän ahdistavia asioita kuin houkuttelevia asioita. Merkittävin asia on se, miten vähävaraiset jatkossa voivat harrastaa lukemista, kun ensin pitää olla kallis ja koko ajan uusittava lukulaite, että voi lukea kirjan tai jopa sanomalehden! Kirjastojen apuun tässä on turha uskoa.

Kyllä meitä nyt taas viedään. Mitähän meidän seuraavaksi täytyy tarvita.
Seija Vilén sanoi…
Hyvä ja tärkeä pointti lukulaitteista! Kirjan voi lainata kirjastosta köyhäkin.
Anonyymi sanoi…
Lukulaitteiden yleistymisen myötä kansan kahtiajako etenee voimakkaasti, kun ja jos tiedonsaanti ja sivistys on laitteiden varassa. Minä en ainakaan usko siihen, että esim. samat kirjat ovat jatkossa saatavissa molempina versioina.

Kouluihin tämä uudistus tuo uuden kiusaamis- ja kateusaiheen: kenellä on hienoin ja uusin lukulaite ja kenellä luuserilla ei laitetta ollenkaan. Vertailuahan on aina ollut, mutta nyt ollaan todellakin tulossa siihen, onko tieto ja sivistys kaikkien ulottuvilla. No ehkä ne lukulaitteet menevät perheillä samaan konkurssiin kun nykyään tietokoneet. Ja onneksi meillä on aina apuun rientävät veronmaksajat!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen