Maailman eka 3D-animaatiosatukirja - Suomesta, totta kai

Kaikkea ne kanssa keksii! E-kirja on kuulkaas kohta jo ihan so last season - kirjassa pitää tietysti olla 3D-animaatiota myös!

Voi hyvää päivää, katsokaa Ylen eilisistä uutisista, miltä lastenkirjat voivat näyttää jo aika piankin: 3D-animaatiotekniikka rantautui lastenkirjoihin

Onneksi tämä on todellisuutta vasta VTT:n laboratorioissa, mutta itse olen ihan vaikuttunut. Lievästi lohduttaa lopussa lapsen kommentti siitä, että heillekin se webkamera on vähän haastava käyttää.

Juu. Oon mäkin käyttänyt webkameraa tossa Skypessä. Ihan hyvin meni. Melkein itse osasin. Ihan ollaan täällä trendien ja teknologian aallonharjalla tukevasti mukana!

Lisäys: sisustusvinkki viikkoon! Nyt maailmallakin todistetaan, että kirjat on hot, myös sisustuselementteinä, katsokaa vaikka tämä blogi

Aivan, en siis vain ratsasta trendien aallonharjalla, vaan olen suorastaan edelläkävijä - meillä on sisustettu kirjakasoilla jo vuosia! Ens kerralla kun tulee vieraita, en edes yritä työntää kasoja piiloon kaappeihin, vaan pinoan ne näyttävästi ikkunalaudoille ja lattioille. Parven rappuset on muuten otettu tarkoituksellisesti kirjojen esittelykäyttöön, mistä keksinnöstä olen ihan ylpeä (mies ei, kutsuu hengenvaaralliseksi esteradaksi, ei ymmärrä estetiikkaa). Glorian kodin visiittiä odotellessa.

Kommentit

Leena Lumi sanoi…
Sanon E-kirjalle vielä sateenkaarent tuolla puolen EVVK.

Esittelit juuri minun sisustustyyliäni;-)
Anki sanoi…
Minusta nuo e-kirjat ym. kuulostavat uuvuttavan tylsiltä! Mitä ne ovat verrattuna fyysisen kirjan houkuttelevaan olemukseen nähden? :D
Eikä niiden sivuja voi samalla tavalla selata. Buu!
marjis sanoi…
Hetkinen, siis kirjoista tulee sisustuselementtejä ja kohta vain sähkökirjoja luetaan. No, onneksi kirjat saavat kuitenkin jäädä koteihin edes lampunjalkoina tai vastaavina. ;)
Rita A sanoi…
E-kirja houkuttaa, mutta haluan silti että minulla on myös perinteisiä kirjoja. Kirjat ovat joka tapauksessa ihania olivatpa sitten missä muodossa tahansa.

Lukemistolla sisustamisesta: Vanha niksi: "Jos sinulle tulee paljon vieraita ja istumapaikoista on pulaa, lehtipino on mainio jakkara." Miksei myös kirjapino.
helena sanoi…
3D-animaatiosatukirja häviää kyllä sille, että lapset leikkivät lukemiensa kirjojen perusteella kuten minä kaverini kanssa pientä taloa preerialla joskus 1980-luvulla. Maisema-alustana toimi kotikylän perällä ollut hiekkakenttä ja maansiirtokasat. :)

Karmein näkemäni kirjasisustusvinkki oli jossain Kotivinkissä. Siinä muka-tarpeeton kirja kiinnitettiin vaakatasossa seinään hyllyksi sellaisenaan. Siis kirja hyllyksi. Minulle siitä tuli mieleen lähinnä ruumiinhäpäisy.
Hanna sanoi…
Heippa, löysin blogisi ensin toisen blogin kautta ja sitten vielä eräs lukupiiriisi kuulunut ystäväni suositteli, joten pakkohan tätä on nyt seurata (ja kiinnostavalta vaikuttaakin :))
F:n kirjamessuilla (kenties näitkin) oli aasialaisten kauppaamia interaktiivisia lastenkirjoja. Niihin osoiteltiin webbikameralla, jolloin tietokoneen ruudulle ilmestyi liikkuvia kuvia samasta aiheesta.
Jäin miettimään, että oliko tämä nyt sama juttu kuin tämä suomalaisten ihmekeksintö vai onko suomalaisilla keksintö juuri toisinpäin, eli heijastetaanko sillä webbikameralla kirjaan liikkuvaa taikka 3 D kuvaa?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen