Kyllä en valita tästä kesästä

Oijoi. Yritin sulautua tänään vaivihkaa takaisin normiyhteiskuntaan heikolla menestyksellä. Kengistä tuli rakot, tukan kampaus on tällä takku-lookilla turhaa eikä pandan ja merisissin yhdistelmästä saa muutenkaan mitään palaveriuskottavaa irti.

Mutta olipas mahtava kesä, ei valiteta! :) Meriseikkailu oli tänä kesänä aika kesyä hommaa, kirjoja sain luettua huikeat viisi. Yritän uusia jopa blogikuvani, kun opin takaisin tietokoneeseen.

Olen niin löysä ja poissa pelistä, että arviot alkakoot kun saan vähän skarpattua. Sillä välin lainaus kesän hupaisimmasta kirjasta eli Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajasta (WSOY). Kuvaa ekan työpäivän jälkeistä tunnelmaa kun ihminen on ollut 4,5 viikkoa poissa kotoa, kaupungista ja normaalien ihmisten ilmoilta. ;)

"Olisin pyytänyt Yrjänältä kyydin, mutta Yrjänä on kuollut. Me olimme parhaita ystäviä vuodesta neljäkymmentäkuusi eikä ole väärin miettiä onko minulla muita ystäviä. Kyllä ei ole kun ei ole ollut tarvis. Oli Yrjänä ja oli emäntä, joka asuu nyt Kuusikodissa eikä hän sieltä enää takaisin pääse. Tämmönenhän tämä elämä on, kaikenlaisia vaiheita tuppaa vaikkei pyydä.

Ainoalla ystävälläni Yrjänällä oli laajentuma keuhkoissa, mutta vielä laajempi oli miehen sydän. Minä olen ahtaampi ihminen, tykkään enemmän valittaa."

Ps. Kyllä siitä vähän valitan, että onko täällä kaupungissa ihan pakko koko ajan kuulua jotain?! Täällähän menee jo bussia odottaessa kuulo, hermo ja järki??

Kommentit

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun kirjastosta Kyrön uusinta kysyin ja jono oli sitä luokkaa, että ehkä kahden vuoden päästä osuu kohdalle. :) Kuuntelitko äänikirjana, joka on kuulemma loistava?
Ina sanoi…
No kyllä siitä sietää mielensä pahottaakin! ;D Valitithan kirjastovirkailijoille kans?

Luin ihan peruskirjana, mutta voin kuvitella, että se alkuperäinen radiokuunnelma on ollut aika hillitön ja äänikirja toimisi hyvin. Luulen, että hommaan sen kuunneltavaksi marraskuun työmatkoille, joissa pahottaa mielensä perusteellisesti joka aamu ja ihan kaikesta.

Kyllä minä tänä aamunakin mieleni pahotin, kun pyöräilin töihin ja kaatosade alko minuutti kotiovelta ja päättyi minuutti ennen työpaikan ovea. Kyllä ei ole helppoa tämä työssäkäynti ihmiselle. Onko välttämätöntä, kysyn vaan mutta en vastaa.
isopeikko sanoi…
Pian se oravanpyörä loksahtaa kohdalle ja vie mennessään. Kesä on jo alkanut muuttua muistoksi.
Katja sanoi…
Ja onko oikein se, että kun ensimmäisen kerran avaa tv:n loman jälkeen siellä tämä Courtney Cox mikälie Hollivuudin hienohelma, nipistelee omia olemattomia kylkiläskejään ja väittää olevansa rupsahtanut? Kyllä ei ole!
Ina sanoi…
;D Kyllä sitä samaa mietin kun sen mainoksen näin että kyllä ei sitä vanutettua naamaa tarvitse katsoa.

Lindin Arvia katsoisin mieluummin mutta nyt on sitten tämä tyhjännauraja Peeter Nyman uutisiinkin otettu. Menee arvo katastrofeilta ja huonoilta uutisilta kun on huumorimiehiä niitä lukemassa. Kyllä katson Ylen uutiset vaan jatkossakin enkä mitään reklaamikanavaa.
Katja sanoi…
Nyymannin tuominen televisioon olisi takuulla Yrjänänkin mielen pahoittanut! Ja kyllä varmasti muut pahoittavat mielensä toden teolla kun alamme tällä tavalla keskustella. Kyllä emme saa uusia ystäviä tällä menolla.
Ina sanoi…
Kyllä menee myös vanhat luulen! ;D Mutta johan mielensäpahoittajakin sanoi, että yksi ystävä riitti, joskin harmi kun se kuoli.

(Ps. Ettei tule vääriä käsityksiä ja paha mieli jollekin, niin oikeasti pidän P. Nymanista myös ankkurina, toim. huom.)
Anonyymi sanoi…
Kyllä teistä jokainen pahoittaa mielensä, kun yrittää mennä kirjakauppaan ostamaan Mielensäpahoittajaa äänikirjana. Siitä on nimittäin painos loppu! Eikä WSOY ainakaan vielä ole kertonut, tuleeko uutta painosta. Niin on painos loppu kirjakirjastakin, mutta sen uusi painos sentään tulee tämän kuun loppupuolella.

Radiosta kuulin kesällä muutaman kuunnelmista ja mieheltäni meinasi mennä hermo, kun kolmen lauseen jälkeen aloin aina hihittää hysteerisesti, kun tiesin jo mitä tapahtuu. Luin siis kirjan heti sen ilmestyttyä ja kyllä oli hyvä. Eilen Turun Kirjojen yössä sain kehuttua kirjaa suoraan Kyrölle :)
Saari63
Anonyymi sanoi…
Kuunnelma on ollut mahtava! Ja jopa mun ei-lukemista-harrastava mies on tykästynyt Mielensä pahoittajaan varsin paljon!
Salla sanoi…
Minä ja lipsahtavan enterin arvoitus... Kirjoitin siis äskeisen kommentin :)
Ina sanoi…
Kyllä on nyt pahaa mieltä liikkeellä sankoin joukoin! Vaadimme WSOY:ltä pikaisia uusintapainoksia, myös äänikirjasta! ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen