Tykkään

tämän vuoden Finlandia-palkinto -raadista. Eihän tällaista saisi sanoa, jos on itseään kunnioittava kirja-ihminen. Raati on raati ja kaiken subjektiivisuuden ulkopuolella.

Ei mun mielestä. Onneksi en ole itseäni, vaan lukijoitani kunnioittava kirja-ihminen ja sanonpa vielä kerran, että viime vuoden Finlandia-palkinnon ehdokaslista oli mielestäni edelleen omituinen ja raadin asenne hieman pompöösi. Ja ei: en ole lukenut vieläkään Uunia.

Tämän vuoden ehdokaslista voi tietysti olla vielä oudompi, mutta nyt paljastan oman lehmän: raadissa on mukana Kirsi Piha. Tykkään tietysti siitä, että valtakunnan ykköskirjabloggaaja on saanut virallisen tunnustuksen raatijäsenyyden muodossa. ;) Se on kiva kaikkien kirjabloggaajien kannalta ja toisaalta: Kirsi Piha edustaa haluamattaankin ns. tavallisen lukijan näkökulmaa, jota Finlandia-palkinnossa on kuitenkin alusta asti korostettu (se on kaupallinen palkinto, toim huom, ei akateeminen). Sitä paitsi Pihalla on lukupiirinsä kautta aika konkreettinen kosketus lukijoihin laajalla skaalalla. Se tuskin on miinus.

Raadin puheenjohtaja on Marianne Bargum ja kolmas jäsen on suomen kielen tutkija ja tietokirjailija Lari Kotilainen. Ylidiktaattorin roolin voitti tänä vuonna kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Onnea luku-urakkaan...

Finlandia Junior -palkinnon saajan valitsee näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja Tieto-Finlandian Sinikka Salo (kyllä, rouva Suomen Pankki).

Tällä mennään tänä vuonna siis. Jännää!

Kommentit

Jenni sanoi…
Mäkin tykkään! Tykkäsin jo Kirsi Piha -tiedosta ja nyt kun kerroit (en ole siis aiemmin oikein seurannut uutisointia), niin ilahduin vielä kovin siitäkin, että Lari Kotilainen on mukana. "Tavallisen lukijan" ja "modernin kielitieteilijän" näkemykset samassa raadissa, hienoa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen