Kesälomakirjoja Aamun kirjasta

En ole ehtinyt vielä selvittää itselleni, aionko lukea jotain kesälomalla ja jos niin mitä. Onneksi on ammattitoimittajia, jotka ovat hereillä: Ylen Aamun kirjassa on hyvä kooste Seppo Puttoselta. Ainoa, jonka olen lukenut on - ette ikinä arvaa! ;) - Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta (Avain), jota Puttonen kehuu ihanan epä-äijämäisesti. Aion siis uskoa Puttosta muissakin suosituksissa.

Anja Snellmanin Parvekejumalia (Otava) on hehkutettu kaikkialla ja taidanpa ottaa Snellmanin kesäagendalle pitkästä aikaa. Samoin Kreetta Onkelilta on tullut luettua viimeksi Ilonen talo (josta tykkäsin kovasti), tänä keväänä ilmestynyt Kutsumus (Sammakko) kertoo kirjailijoista ja kustannusalasta, joten onhan se tirkisteltävä läpi jossain vaiheessa.

Murakami on vienyt niin mukanaan, että sitä pitää saada lisää. Kollega tyrmistyi, koska en ole lukenut Ian McEwanilta mitään kokonaan ja lupasi lainata parhaat - ilmeisesti siis luen lomalla jotain. Teen aie-listaa vielä myöhemmin.

Mitä te pakkaatte kesälomakassiin?

Kommentit

Rooibos sanoi…
Minun pitäisi pakata kesälomalle mukaan Itkosen Huolimattomia unelmia, mutta en tiedä. Silloin kun kesäloma on lyhyt, tekee ihan hyvää upota johonkin, joka vie hyvin kauas. Vielä on päättämättä, mitä se sitten olisi...
Anonyymi sanoi…
Kesäloma alkaa kolmen päivän päästä, joten pikkuhiljaa on aika kerätä kirjoja kassiin. Lukupiirimme käsittelee Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta ensimmäisellä loman jälkeisellä kokoontumisella, eli nyt on aika lukea Elinan kirja (jota olen säästellyt hyvään hetkeen).
Mukaan pakkaan myös kesäkuussa ilmestyneistä pokkareista ainakin Jarkko Sipilän uutuuden, se on luettava aina mahdollisimman pian.
Vielä on valitsematta ja ostamatta se oikein hömppä englanninkielinen rakkausromaani, jolla kesäloma alkaa ja pää tyhjenee kaikesta työelämään liittyvästä.
Toisaalta, eivät ole lomasuunnitelmatkaan vielä valmiina, joten eipä tässä hätää.
Ihana kesäkirja on Sammakon kustantama, Ari Linnan toimittama Bongauksen hurma. Lintuharrastuskirjoituksia. Jos tuttavapiirissä on lintuharrastajia, niin tämän luettuasi ymmärrät heitä paremmin (tai sitten et ymmärrä sitäkään vähää). Sopii hyvin myös lahjaksi.
Saari63
Salla sanoi…
Minusta kesälomalla kannattaa lukea paksuja ja vaativia kirjoja, koska kiireiset talviaivot eivät aina siedä sellaisten sulattelua. Kesällä on aikaa lukea jotain järeämpääkin!

Esimerkiksi Anna Karenina on oikein hyvä tähän tarkoitukseen.
Teresita sanoi…
Pahasti näyttää siltä, etten voi lähteä kesälomalla kovin kauas. Tarvitsen muuttoauton kesäkirjoille... Tai ainakin toivon niin :) Todellisuus on sitten varmaan jotain muuta.

Hirvosen Kauimpana kuolemasta on kuitenkin ehdottomasti yksi, jonka toivon ehtiväni lukea.
Ina sanoi…
Tämä kevyttä vai klassikoita on mun joka vuotinen dilemma ja riippuu siitä, miten pirteänä tai väsyneenä lomalle pääsee. Veneily on kylläkin tuhonnut lähes täysin lomalukuharrastuksen: ehdin lukea niin vähän, että keskittymistä vaativat klassikot jää talveen. Huonolla säällä tulisi luettua, mutta sekään ei auta: merellä paistaa aina. ;) (= useammin kuin mantereella)

Venäläiset klassikot on kyllä hienoja kesäkirjoja. Anna Karenina kuuluu mun top ten -kirjalistaan, pitäisi lukea sekin uudestaan.. Viime kesänä luin Tsehovin novelleja. Täydellistä.
L-M sanoi…
Minun reseptinin on kevyttä ja klassikoita. Koska en koskaan pysty lähtemään minnekään yhtä yötä pidemmälle reissulle vain yhdellä kirjalla, yritän pakata mahdollisimman erilaista luettavaa. Joku lukematta jäänyt klassikko (viime kesänä se oli Sinuhe - tästä kesästä en vielä tiedä, lomaan on vielä aikaa), joku vaikeampi uutuuskirja, jotain kevyttä ja jotain jo aikaisemmin luettua.

Olisi kauheaa jos pakkaisi mukaan vain yhden kirjan, ja se osoittautuisi tylsäksi, unettavaksi tai pahimmassa tapauksessa vastenmieliseksi. Siinähän olisi loma pilalla!
Saari63 sanoi…
Kesälomakirjoista tärkein jäi pois listaltani.
Olen ollut Jo Nesbo -fani siitä saakka, kun edesmenneen Loisto-kustantamon Outi Mäkinen suositteli Punarintaa. Viime viikolla ostin Nesbon uusimman Panssarisydämen - jossain sitä on sanottu parhaaksi Harry Hole -romaaniksi. Joskus näitä kirjailijoita, joita fanittaa, on suorastaan pelottavaa lukea: jos se ei olekaan hyvä?
Ja jos joku teistä innostuu testaamaan Nesbon kirjoja, niin ne on luettava järjestyksessä. Lepakkomies ja Torakat ovat vähän irrallisia, mutta nekin kannattaa lukea. Varsinainen Oslo-tarina alkaa Punarinnasta. Suosittelen kesälukemiseksi. Rankkaa mutta upeaa kerrontaa.
Anonyymi sanoi…
Mä assosioin Harry Potterit kesään. Ne ilmestyivät Englannissa aina silloin ja hikisessä ruuhkametrossa kaikki me "Potterheadit" otimme toisiimme katsekontaktia ja hymyilimme. Ja Lontoon metrossa sellainen käytös on melkein suurempaa taikuutta kuin mihin Harry&co pystyvät!
Nyt lukulistalla on uusin Martin Amis (kesä tuntuu lantraavan äijäproosaa juuri sopivasti), pakollinen ties kuinka monetta kertaa nautittava Jane Austen, lukematta jäänyt klassikko kuten vaikka peruskoulun (toivottamasti ei lopullisesti) pilaama Seitsemän veljestä ja joku täysin uusi tuttavuus normaalin genreni ulkopuolta kuten esim. Reijo Mäki, jolle omistaudun kaljaterassilta kotiuduttuani.
Karoliina sanoi…
Minulla kuluu koko viiden viikon kesäloma asunnonvaihdossa Jenkeissä. Tarkoitus on varmaan puuhailla aika paljon, ja kun mukana on kaksi pientä lastamme, pelkään pahoin, ettei aikaa lukemiselle hirveästi jää. :/ Varsinkaan, kun tarkoitus on ehtiä niinä harvoina vapaahetkinä kirjoittaa.

Mutta on minulla useita lukuvuoroaan odottavia minulle uusia kirjailijoita, jotka ovat odottaneet vuoroaan liian kauan, kuten Siri Hustvedt, Anne Tyler ja Carol Shields. Monia muitakin. Ja olisi ihanaa lukea Ian McEwania lisää. Luin vastikään ensimmäisen McEwanini (Rannalla) ja ihastuin totaalisesti.
Minna Vuo-Cho sanoi…
Dekkareita, dekkareita - miten voi ollakin, että meillä aurinko + dekkari = kesäloma ? No, sekaan voisi tietysti mahtua Sinuhe taas muutaman vuoden tauon jälkeen ja Hemingwayn "Käärme paratiisissa" on tunnelmaltaan kesään sopiva... saa nyt nähdä, mitä yleensä tulee luettua, kun on tiedossa aikamoista touhua kesälomalle.
Ina sanoi…
Harmittaa, kun uusi Harjunpää ei ole ilmestynyt vielä, joutuu odottamaan syksyyn. Muuten tulisi dekkaritäydennyksenä mukaan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen