iPadin ihmemaassa

Täytyy laittaa teille taas video viikonlopuksi: sain samalta iPad-innostuneelta kollegalta hauskan iPadiin liittyvän videon (eli mainoksen), jossa näytetään, miltä esim. tulevaisuuden kuvakirja by Apple voisi näyttää. Olen antanut myös kertoa itselleni, että saatan päästä piakkoin lähikontaktiin iPadin kanssa, jolloin voin spekuloinnin sijaan antaa teille ensikäden tuomion. Katsotaan.

Sopiiko sama idea Dostojevskiin, en tiedä, mutta tykkään tästä kirja-visiosta, joka on kyllä aika funky. Ei olisi tämäkään ihan ekana tullut itselle mieleen nimittäin. Ja tällä voisi saada pari nykylasta lisää kirjojen maailmaan. ;)

Linkki Alice in iPad-videoon löytyy uutisen lopusta, samoin kuin äänestys, jossa voitte katsoa, mitä porukka tuumaa (kuulun itse Stunning-leiriin).

Mitäs sanotte, uppoaako? Tai oikeastaan: ostaisitko?

Kommentit

Anonyymi sanoi…
No ostaisin tietenkin - tämä lelu tulee kyllä meidän perheeseen aika pian. Ja toivottavasti pian myös suomalaisella sisällöllä. Stunning!
Vaikka kirjoja pitää saada hipelöidäkin, niin kyllä tuo Alice teki aikamoisen vaikutuksen.

Saari63
miuku sanoi…
Olihan se hienon näköinen, turha sitä lähteä kieltämään. Mutta olisiko tuollainen lelu niin kestävä, että sen uskaltaisi antaa pienen lapsen kätösiin? Taidan olla vähän tekniikkavastainen mutta haluan kirjani kirjoina!
Ina sanoi…
Ehe, en tullutkaan ajatelleeksi iPadin lapsikestävyyttä - ja ois kyllä jännä tietää, ajatteliko Applen insinööritkään! ;D

Vaadimme ensikäden tietoa iPadin kuolan ja vasaroinnin kesto-ominaisuuksista!

Ja lisää puolesta/vastaan kannanottoja!
sisko sanoi…
Ja näinköhän tulevaisuudessa ovat jästien kesken totta liikkuvat valokuvat seinillä, kirjoissa, korteissa. :)

Rowling viittaa tulevaisuutta Pottereissaan?
Artsi sanoi…
iPad on hyvin markkinoitu, voisi sanoa jopa pioneerituote vuodelle 2010. Pitää nyt kuitenkin muistaa että eri valmistajat suurista pieniin ovat lanseeramassa tänä vuonna 25-50 eri tuotetta samalle sektorille.

Kannattaa odotella ainakin loppuvuoteen joilloin muitakin vaihtoehtoja löytyy.

-Artsi
Ina sanoi…
Kyllä: Rowling on nero. ;) Ja samaa mieltä iPadista, en ostaisi vielä omalla rahalla ainakaan. Itse asiassa en osta vielä ylipäänsä mitään lukulaitetta, ennen kuin näen jotain, mitä Suomessa voi niistä lukea (= kauno- tai tietokirjoja).
Anonyymi sanoi…
Ko. sivulla oli mahdollisuus myös äänestää ja minä tikkaisin kyllä boksia "Overdone" ja paljon.

Ainakin vielä olen sitä mieltä, että leffat filmeinä ja kirjat kirjoina. Ts. miksi (lapsen kuva-)kirjassa pitää jokaisen härpäkkeen liikkua suuntaan jos toiseen ja miten tuo toimisi "aikuisten" kirjassa, en varsinaisesti näe tarvetta valmiiksi kuvittaa Larssoniani tai Bronteani - jos haluan valmiiksi kuvitellut katson leffan? :) Tietenkään kaikkia kirjoja ei ole elokuvana, mutta silti.

Eikö kirjan ideana juuri ole, että teksti luo mielikuvia omaan päähän ja täten mielikuvitus ja ajatusmaailima kehittyy? Sekä lapsella että aikuisella. Lasten elokuvia ja sarjoja löytyy jo nyt digiboksit ja DVD-soittimet täyhdeltä, miten tämä kohta eroaa niistä?
Anonyymi sanoi…
Nyt se on meillä - juniori on ladannut iPadin täyteen pelejä. Mutta yhden ilmaiskirjankin hän haki äidilleen, joten pääsen nyt lukemaan Alice in Wonderlandia iPadilta. Laite on mukavan kokoinen, kirjatuntuma on yllättävän hyvä. Katsotaan, kauanko sitä jaksaa lukea. Jos siihen saisi ladattua suomalaisia romaaneja, yrittäisin seuraavalla reissulla pärjätä ilman isoa kirjakassia. Vaan ei vielä.
Saari63

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen