Apple tekee sen taas?

Pitää kertoa tämä välittömästi, että pääsen esittämään edelläkävijää (?).

Kollega kävi äsken ovella hyperventiloimassa Applen uudesta iPadista, jota oli päässyt ensimmäistä kertaa hipelöimään ja jonka ennustetaan räjäyttävän sähköisten lukulaitteiden markkinat. Se ei olisi yllätys - taisin joskus täälläkin povailla, että Apple vielä tulee ja täräyttää. Siltä näyttää.

Testasin itse iPhonen lukuohjelmaa ja olin suht vaikuttunut jo siitä: se näytti oikeasti ekaa kertaa siltä kuin pitää ja kirjojen selailu kosketusnäytöllä TOIMII. Kirjan sivu kääntyy kuten paperikirjassa ja lukeminen tuntuu luontevalta. Miniruutua lukuunottamatta.

No, nyt kun näin kollegan loistavat silmät en epäile enää yhtään, kommentti: "Siis Kindle ei ole mitään tähän verrattuna!! Se on ihan mieletön!"

iPadia voi ihailla netissä täällä. Pelkkä lukulaitehan se ei ole, vaan tietokone, eikä vielä ole mitään varmuutta siitä, miten ja milloin Suomessa aletaan myydä siihen sitä lukuohjelmaakin. Odotamme jännityksellä.

Kommentit

m sanoi…
linkkisi on viallinen
http://http//www.apple.com/fi/ipad/
Unknown sanoi…
Jostain luin että tuossa vehkeessä ei ole USB-porttia ja se painaa tuplasti Kindleen verrattuna (eli kädet väsyy parissakymmenessä minuutissa). Nämä kaksi seikkaa tappavat mun ostohalut, vaikka edelleen muuten hingunkin itselleni sähköistä kirjaa.
Ina sanoi…
Kiitti, mikäs siihen linkkiin meni, nyt pitäis toimia.

Tietokone heitti muuten vähän jäitä hattuun, löysin tammikuussa julkaistun artikkelin - hinnaksi ennustetaan Suomessa 500 euroa ja sehän on aika paljon pelkästä sähkökirjakäytöstä (jos ei muuta hingu siis). Siellä kitistään samoin tosta usb-puutteesta, artikkelin nimi on "Viisi syytä jättää tilaamatta", jos iPad kiinnostaa. Ilman kunnollisia lehti/kirja-sisältöjä ei kiinnosta. ;)
Unknown sanoi…
New York Timesissa on juttu iPadista, ja vehkeen lisäheikkous on se, että kosketusnäytön näppäimistö on kuulemma tuskallinen käyttää. Joku arvioi, että parempi yhdellä sormella tökkien kuin kymmensormijärjestelmällä - ja kun mä kirjoitan jälkimmäisellä, ei haluta opetella uutta tekniikkaa, joka ainakin mulla olisi kirjoitusnopeudessa iso loikka taaksepäin. Toi vehje siis sopii ihmisille, jotka haluavat selailla erilaisia sisältöjä, mutta eivät niinkään tuottaa tai siirrellä niitä. Ja joo, vehkeestä puuttuu kamera myös. Outoa, kun sellaisia on jo tulitikkuaskin kokoisissa kännyköissäkin. Ja vielä: kuten monet tavalliset kannettavatkin, iPadin näytöstä on tosi vaikea saada selvää kirkkaassa auringonvalossa. Huono uutinen mulle täällä tropiikissa, jopa meidän varjoisan terassin valaistus on päiväsaikaan liian kirkas kannettavan käyttöön, eli se siitä ajatuksesta tehdä töitä ulkosalla aurinkotuolissa lojuen.
Ina sanoi…
Hmm. En ole itse vielä siirtynyt kosketusnäyttöleiriin ainakaan kännykässä - oon testannut iPhonea ja kai se toimii, jos siihen tottuu, mutta tällasten rutiinien muutoksethan alkaa olla tässä iässä jo aika vaativia. ;)

Mutta lukulaitteessa voisin kyllä tykätä nimenomaan kosketusnäytöstä. Veikkaan, että tämä on väistämätön kompromissi tai valinta sen suhteen, että toisella laitteella lukee sisältöjä ja toisella tuottaa?

Joka tapauksessa iPadia pitäis nyt päästä kokeilemaan itse..

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen