Lukupiirikirja kirjahulluille


Viimeinkin muistin Jennille lupaamani postauksen kirjafriikeille. Tarkoittaa ihmisiä, jotka ovat vähän normi-himolukijaakin friikimpiä: kirja-alan ammattilaisia, äikän opettajia, opiskelijoita jne.

Lukupiirikirja on oman kustantamomme uutuus, jonka esittelen ilman arvioita - se jää objektiivisemmille henkilöille. (Uusille lukijoille pitää taas selittää: en ole kustantamossamme töissä, mutta jäävään itseni silti arvioista.)

Johanna Materon, Ritva Hapulin ja Nina Koskivaaran toimittama Lukupiirikirja on sekä tutkijoiden että lukupiiriharrastajien artikkelikokoelma lukemisesta, lukupiirien historiasta ja käytännön vinkeistä - kirjassa on mm. osio "Kirjoja kirjoista ja lukupiireistä" ja ihan oikea piirros siitä, kannattaako perustaa lukupiiri. ;) Luvut ovat aika lyhyitä eivätkä omasta mielestäni liian akateemisia, teksteissä lainataan paljon eri teoksia ja lähdeluetteloista saa kirjaideoita.

Kirjoittajat ovat oikeasti aika kirjahulluja, huomaa, että pari kirjaa on tosiaan tullut luettua. Haasteena on se, että sain itse lievän angstin kaikista niistä kiinnostavista kirjoista, jotka ovat lukematta! Ei ehdi kun pitää elää!

Suosittelisin joka tapauksessa joko ammattilaisille tai aika paljon lukeneille - teos on lukemisen ilon ylistys. Lainaus esipuheesta: "Kirjan artikkeleista ilmenee myös se, että vaikka lukeminen ole aina eikä kaikille nautinnollista, lukupiiriin voi liittyä myös muista syistä, kuten siksi, että pitää keskustelemisesta."

Ihanan armollinen näkökulma. ;)

Kommentit

Jenni sanoi…
Tämäpä imartelevaa, suorastaan minulle osoitettu postaus (olkoonkin että minua ja kaltaisiani luonnehditaan friikeiksi). :) On kyllä osuva kirjavinkki: tuo kirja minun on ehdottomasti saatava! En ollut kuullutkaan opuksesta, mutta luulisi sen kiinnostavan jopa muitakin kuin friikkejä, kun lukupiirit ovat nykyisin niin suosittuja.

Noissa "kirjallisuuskirjoissa" on kyllä aina se "vika", että niistä saa niin paljon lukuvinkkejä, että lopuksi on ihan pakahtunut sekä ihastuksesta että kauhistuksesta.
Ina sanoi…
Kirjan julkkari on vasta ens viikolla, joten toivotaan, että siitä kuullaan sen jälkeen lisää. ;)

Olen muuten itse ilahtunut siitä, että toimittajat kirjoittavat nykyään aika pitkälläkin viiveellä kirjoista. Huomaan sen siksi, että olen alkanut itse lukea kirjoja enemmän tuoreeltaan. Miksi se on hyvä juttu? No siksi, että kirjan elinkaari pitenee, kun niistä ei kirjoiteta aina ja vain heti julkaisun jälkeen.

Hyvä kirja ei vanhene sesongissa eikä kahdessa, sanon minä.
marjis sanoi…
Onpas houkutteleva kirja! En malta odottaa, että pääsen hipelöimään sitä. :)
Ina sanoi…
Toivottavasti inspiroidutte lukemaan aina vain lisää! ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen