Kirjavideoita ja tietokirjaa

Olen unohtanut kertoa mainiosta kirjafanien saitista: www.kirjavideo.fi, jonne kerätään kustantajien tekemiä kirjaesittelyjä eli ns. maksettua mainontaa. ;) Mainontaa tai ei, itse katson mielelläni hyvin tehtyjä videoita, joissa kirjailija kertoo itse kirjastaan - pituuskin on YouTube-sukupolville sopiva 2-3 minuuttia.

Tapaamisia-sivulle on koottu lisäksi kaikkea muutakin alaan liittyvää tietoa ja häppeninkiä. Tykkään!

Tieto-Finlandia-ehdokkaat julkistettiin tänään, enkä ole lukenut kirjoista yhtäkään. Oletteko te?

Menköön tämä nyt feminismin puolelle, mutta sanonpa silti, että aika miehistä settiä. Eikä yhtään nais-tietokirjailijaa; viime vuonna palkittiin nainen ja naisaihe (Marjo T. Nurmisen hieno Tiedon tyttäret), mutta nyt on sitten majakoita, kirvestä, Karjalaa ja metsähallitusta.

No, on tämä naisellekin kiinnostavaa tietysti, mutta kunhan ihmettelen.. ;)

Kommentit

anna c. sanoi…
Minä olen pöyristynyt Tieto-Finlandia-raadin valinnoista. Pelkkää historiaa. Missä on lukuisat, upeat yhteiskunnalliset teokset, pamfletit ym.? Entä yleistajuistettu luonnontiede á la Gaudeamus, Vastapaino ym.? Tai esseet? Vaihtoehtoisuus? Jokin uusi ajattelutapa?

En epäile yhtään, etteivätkö nämä historiateokset ole kaikki upeita kirjoja, mutta miksi linja on näin pönäkkä ja tylsä?

Ehkä raadille on annettu tehtäväksi todella lisätä tietokirjojen myyntiä (valita koko kansan kirjoja, joita myydän joululahjoiksi) eikä etsiä jotakin rajoja rikkovaa, uusille alueille hakeutuvaa... No ei näin kyyniseksi sentään saa heittäytyä marraskuussakaan ; )
Ina sanoi…
Jatkan tästä tänään, Hesarissa hyvä juttu... ;) (ja korjaan oman asiavirheeni!)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen