Kerrankin rehellinen kirjalista

Monet tykkäävät kirjalistoista, joten lisäänpä tähän yhden aika hauskan version City-lehdestä - listoja on valkattu esim. proffien, varastetuimpien ja varatuimpien kirjojen mukaan. Aika virkistäviä näkökulmia!

En tiedä, saako näitä listoja lainata blogiin missä määrin (toimittaja Maria Pettersson: jos tämä on rikos, ota yhteyttä ennen haastetta oikeuteen), mutta lainaan ihan vähän kumminkin.

Muiden hauskojen listojen lisäksi lopussa on kustannusalan ihmisten suosikit: juu kyllä, meidän Valkoinen tiikeri on listoilla ja uskokaa tai älkää, ihan yllätyksenä meille itsellemmekin (ilman lahjontaa tai muuta koplausta siis ;). Mutta se ei ollut pääasia, vaan tarkoitus ottaa kantaa tähän Syksyn kiinnostavat -listaan, joka näyttää tältä (LÄHDE: CITY-LEHTI NRO 20/2009, TOIMITTAJA MARIA PETTERSSON):

"Syksyn kiinnostavat

1. Kang Chol-hwan: Pjongjangin akvaariot
2. John Simon: Koneen ruhtinas - Pekka Herlinin elämä
3. Laura Honkasalo: Eropaperit
4. Aravind Adiga: Valkoinen tiikeri
5. Miika Nousiainen: Maaninkavaara

Kustantajien mielestä kiinnostavimmat muiden kustantajien kirjat. "

Kerrankin olen kuulkaa kartalla! :D Olen lukenut kolme viidestä ja yhtä en edes aio (Nousiaisen Maaninkavaara - en jaksa enää lisää isiä, poikia ja liikuntaa Kyrön jälkeen. Sitä paitsi pitkästyin Vadelmavenepakolaisesta, käsittämätöntä mutta totta.).

Pjongjang meinasi olla aika iso arvoitus, mutta onneksi on Google. Selitys löytyi täältä.
Ilmeisesti aika karu kertomus Pohjois-Korean keskitysleiriltä. Huu, saa jäädä kyllä johonkin aurinkoisempaan aikakauteen. Jäin miettimään, että mitähän sitä itse lukisi vankilassa..? ;D

Eropaperit on luettu ja hauduttelen sitä ihmeissäni. Tulossa pian.

Kommentit

Unknown sanoi…
Kerro pian Eropapereista, mun pitää päättää ihan nyt just haluanko joululahjaksi Hotakaisen Ihmisen osan vai Honkasalon kirjan (posti Suomesta Etelä-Amerikkaan kulkee hitaasti). Hivenen kyllä herättää epäilyksiä jälkimmäinen.

Aion lukea tuon Pjongjang-kirjan - Siltala-kustantamolla ei kyllä nyt tässä ole saumaa, kun kirjan saa saa niin paljon helpommin ja halvemmalla Amazonilta. Tilaan paljon kirjoja niiden yksityisiltä jälleenmyyjiltä, jotka myyvät jäännöseriä ja divaritavaraa - ajatelkaa, kirjan saa tuota kautta uutena paperbackina 10 eurolla kotiin Etelä-Amerikkaan asti toimitettuna!
Ina sanoi…
Yritän pusertaa Eropaperit-arvion itsestäni ulos illalla! Molemmat on hyviä, mutta kannatan ennemmin Ihmisen osaa - riippuu siitä, miten vahvasti sua kiinnostaa avioero-teema, jos ei juurikaan, niin ei kannata.

Pitää muuttaa Etelä-Amerikkaan selvästi?! ;)
Jenni sanoi…
Mä en ole ollenkaan kartalla, en ole lukenut ensimmäistäkään. Hmmm. Ekaa lukuun ottamatta olin sentään kuullut kirjoista.

Mutta samaa mieltä Vadelmaveneestä. Hauska, sujuva, nokkela, traaginenkin ja kaikkea, mutta silti pitkästyttävä. Vähän kuin liian pitkä vitsi, menetti lopulta makunsa. Ei siis kiinnosta Nousiaisen uusinkaan, vaikka sen varmaan lukisi kivuttomasti.

Mäkin odotan Eropaperi-esittelyä! :) Aihe ei kiinnosta, mutta jos kehut kirjaa, niin ehkä sitten ajattelen siitä positiivisemmin. Ja kai sekin joskus tulee kirjastosta, oon kuitenkin laittanut varaukseen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen