Messuamista

Ensin reklamoin. Miksi kirjamessuilla on niin lattea teema "Mitä tapahtuu todella?". Se on tietysti korkeakulttuurinen lainaus Pentti Saarikoskelta, muttei mielestäni sano messujen teemasta oikein mitään. Tosin ihmiset tulevat massoina silti, joten samapa se. ;)

Päivän Hesari antaa kirjamessuteemallaan paljon hyviä vinkkejä messuahdingosta kärsiville - itse ahdistuin, kun en aamulla ehtinyt lukea koko kulttuuriosastoa, mutta ehkä illalla.. ;) Samalla innolla Hesari julisti pyytävänsä lukijoilta klassikkoarvioita, jotka julkaistaan verkkoversiossa, ihan positiivista lukija-aktivointia!

Vielä yksi kirja/kirjailijavinkki: luen parhaillaan italialaista, palkittua ja erittäin kiinnostavaa naiskirjailija Melania Mazzuccoa - tässä kohtaa parasta linkata Jennin blogiin.

Mazzucco on mielestäni kirjamessujen kiinnostavin ulkomainen kirjailijavieras ja esillä moneen otteeseen viikonlopun mittaan, aion ehtiä johonkin tilaisuuteen tsekkaamaan. Esiintymiset löytyvät Avaimen sivuilta.

Sitkeimmät lukijat muistavat ehkä viime vuoden hehkutukseni Kirjabailuista, jossa esiintyi aivan mahtava kirjailijabändi Nyrok Dolls (ooh ja ooh!). En halua mitenkään vähätellä huomisia Kirjabailuja Tavastialla, mutta tänä vuonna siellä on Jouni Hynynen ja Kauko Röyhkä. (---)

No, menen ehkä kuitenkin ottamaan sinne yhden huojentuneen messutuopin, joten naisenne maailmalla lupaa raportoida, mitä tapahtuu TODELLA. ;)

Kommentit

Unknown sanoi…
Hynysestä en tiedä, eikä juuri kiinnosta ottaa selvää. Mielestäni Röyhkä on erinomainen ja tärkeä kirjailija ja musikantti, vaikka mittavaan tuotantoon toki mahtuu tukku hutejakin. Myönnettäköön, että en oikein pääse tarkastelemaan Röyhkän merkitystä sukupuoleni ulkopuolelta. ; )

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen