Euroopan eka Kindle ;)


Kävi ilmi, että Amazonin asiakaspalvelu oli kertonut meidän saaneen Euroopan ensimmäisen Amazon Kindlen - hupaisaa! ;D Tältä se nyt sitten näyttää (vieressä vertailun vuoksi vanhempi Booken-lukulaite):Hintaakin oli jo laskettu suuren kysynnän vuoksi: tulleineen hinnaksi tulee n. 250 euroa, laitteen voi tilata Amazonin sivulta.

Langattomuus ei Kindlessä vielä Suomessa toimi, mikä on harmi - kirjojen lataaminenkin on itselleni vielä hieman epäselvää, mutta teen tässä joku päivä blonditestin. Veikkaan, että Kindlen tulo Euroopan markkinoille vauhdittaa kehitystä, mutta saa nähdä; jos aihe kiinnostaa niin katsokaa edellisen postauksen kommentit. ;)

Ekan kirjamessupäivän kuumimmasta (?) hitistä ei ole mitään epäilystä: ylimmässä kuvassa ei ole kyseessä messujen normipäivä, vaan Paavo Lipponenhan se siellä avautuu tuoreista muistelmistaan. En päässyt edes kuvausetäisyydelle, mutta kurkin varpaillani yleisön yli.

Kommentit

Mikko Levo sanoi…
Lisää ajatuksia tuosta Kindlestä: http://takapiha.org/archives/441
Unknown sanoi…
Kiitos Ina tosi kiehtovista Kindle-viesteistäsi. Mua kiinnostaa ainakin valtavasti. Olin jo kaksi viikkoa sitten tilaamassa Amazonilta omaa GSM-Kindleä, mutta koska asun tällä hetkellä Brasiliassa ja tällä maalla on omaperäinen protektionistinen kauppapolitiikka, tullien ansiosta vehkeen hinta olisi yli kaksinkertaistunut, eikä ole varmuutta, olisinko silti saanut pakettiani ikinä tullista ulos (lähetykset joutuvat täällä istumaan joskus kuukausimääriä tullissa, eikä rikkoutuminen, katoaminen tai pilaantuminen ole tavatonta). Sääli ettei GSM-Kindleä saanut kaupasta USAssa vielä vajaa kuukausi sitten, kun kävin siellä. Yritän nyt kuumeisesti miettiä tapaa, jolla saisin laitteen toimitutettua itselleni (Suomen perimät ALV:t ja tullit jäävät muuten aika kohtuullisiksi, ehkä jotain 60-70 EUR kauppahinnan päälle - mutta Suomessa Kindlen käytön ongelma on tosiaan se, että laite on torso, kun sen langattomuutta ei tueta).

Itse ostaisin erittäin runsaasti ja liberaalisti sähköisiä kirjoja, jos niiden hinta olisi Amazonille tyypillinen 10-12 USD (sähköisestä aikakauslehtitilauksesta voisin maksaa ehkä 5 USD/kk, mutta esim Economistin ja muutaman muun laatulehden perimä 10-15 USD/kk on liikaa, ainakin niin kauan kuin kuvat ja grafiikat eivät toimi kunnolla). Mutta oikeasti haluan vielä Kindleltä lisää tuotekehitystä - grafiikat hyvin näkyviksi ja pdf:t helposti luettaviksi. Kun tämä toteutuu, mua ei sähköisestä lukijasta erota enää mikään!
Ina sanoi…
Pistän siis lyhyet kommentit myös sähkökirja-paneelista! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen