Väliaplodit Jenni Haukiolle

Kulttuurilehti KirjaIN on tehnyt hämmästyttävän teon: haastatellut valtakunnan virallisen lapsimorsian -tittelin saanutta runoilija Jenni Haukiota (ei tulevaa tai nykyistäkään sukua Niinistö).

Viestintäalan ihmisenä Haukio osaa mediapelin, jonka sääntö hänen kohdallaan järjestelmällisesti kuuluu: ei kommentoi. Mitään. Suuren yleisön kannalta tämä on tietysti vähän ärsyttävää, mutta onneksi KirjaIN tyydyttää tiedonjanomme runoilija Haukion osalta. (Toim.huom: Haukiota haastatellaan Turun kirjamessuilla la 3.10. klo 12.20 Agricola-lavalla)

En yleensä ole luontorunojen ystävä, mutta kiinnostuin lievästi Haukion runoista fiksun haastattelun perusteella - ja siksi, että Haukio sanoo suurimman inspiraation tulevan saaristosta. Täytyy tutustua.

Eniten ilahduin kuitenkin Haukion loppusitaatista: "Pidän kaikkea saamaani ulkokirjallista huomiota hyvin kiusallisena. Ei kukaan kirjailija halua muuta huomiota kuin sellaista, joka kumpuaa teoksista itsestään. Ajattelenkin julkisuutta itseni ja runojeni ulkopuolisena asiana: ne eivät kohtaa."

Ymmärrän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen