Suomi maailmankartalle!

Eläköön, eläköön, eläköön! Suomi valittiin viimeinkin Frankfurtin kirjamessujen teemamaaksi vuonna 2014! Aiheesta lisää esim. Ylen uutisessa.

Ulkopuolisempi voisi nyt kysyä, että so what, mutta käyttääkseni hienoa vertauskuvaa tämä on suomalaiselle kirjallisuudelle sama kuin Victorian häät Ruotsin valtiolle. ;) Ymmärrätte?

Frankfurtin syksyisin pidettävät kirjamessut ovat Euroopan suurimmat ja tärkeät eurooppalaisen kirjallisuuden markkinoimisessa myös muualle maailmaan. Teemamaa näkyy messuilla paljon isommin kuin muut, mikä yleensä tuppaa tuomaan myös kansainvälisiä käännössopimuksia - siis lukijoita, julkisuutta, elokuvasopimuksia jne... ;) No, ei nyt ehkä sentään, mutta itse kulttuuriministeri Wallinkin pitää tätä suomalaisen kirjallisuuden mahdollisuutena läpimurtoon. Mittakaavaa kuvastaa se, että valmistelut aloitetaan suunnilleen heti, että viiden vuoden kuluttua ollaan valmiita. Jawohl!

Väitänpä, että suomalainen kirjallisuus- ja taidekenttä virkistyy aika lailla niin median, kustantajien kuin tietysti kirjailijoidenkin osalta.

Hieno kesäuutinen siis! :)

Kommentit

Jenni sanoi…
Superhienoa ja -mielenkiintoista! Mahtava uutinen. Todella kiinnostavaa nähdä, mitä tästä kaikesta tulee. Pitääpä heti lukea lisää uutisia netistä ja katsoa illalla telkkarista!
Ina sanoi…
Ja ennen kaikkea toivotaan, että tulee jotain... ;) Ainakin nyt on suuri tilaisuus!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen