Kelluvaa kesää!

En aio jättää teille mitään suuria lomajäähyväisiä, koska aion pitää satunnaista lomablogia jos luoja ja Nokia suo (toimivan kännykkänettiyhteyden nimittäin). Siltä varalta, että ei suo ja palaan linjoille vasta elokuun alussa, laitan teille vielä pari tekstinäytettä Tshehovista ja Janssonin Kesäkirjan alusta kesätunnelmaan virittäytymiseksi - molemmat kirjat jo ekalla vilkaisulla loistavia! Ensin venäläistä rakkautta kiihkeän venäläisen naisen suusta (miehet, nyt tarkkana!):

"- Todellakin, te ette ole mikään mies, vaan - suokaa anteeksi - tallukka. Miehen tulee hurmaantua, hullutella, hairahtua, kärsiä! Nainen suo anteeksi julkeuden, vieläpä röhkeydenkin, mutta hän ei anna milloinkaan anteeksi tuollasta järkevyyttä."

;D Todiste: people never change.

Janssonin Kesäkirjan ekalla sivulla etsitään kadonneita tekareita - muumimaista, mutta terävämpää! Rakastan kirjaa jo nyt. Kas näin:

"Milloin sinä kuolet? lapsi kysyi.
Hän vastasi: Pian. Mutta sinuun se ei kuulu vähääkään.
Miksei? kysyi lapsenlapsi.
Hän ei vastannut, hän meni kalliolle ja jatkoi siitä rotkolle päin.
Tuo on kiellettyä! huusi Sophia.
Vanhus vastasi halveksivasti: Tiedän. Et sinä enkä minä saa mennä rotkolle, mutta nyt mennään joka tapauksessa, isäsihän nukkuu eikä saa sitä tietää. --

Minä osaan sukeltaa, Sophia sanoi. Tiedätkö sinä, millaista se on kun sukeltaa?
Hänen isoäitinsä vastasi: Tiedänhän minä. Pitää hellittää kaikesta, ottaa vauhtia ja sitten vain sukeltaa. -- Sitten pitää vain liukua. Olla hengittämättä ja liukua, ja kääntyä ja kohota, tai antaa itsensä kohota. Ja sitten hengitetään ulos. Ja kellutaan. Ei muuta kuin kellutaan."

Ihanaa, rohkeaa, kevyttä ja kelluvaa kesää! :)

Kommentit

Jenni sanoi…
Hyvää kesää ja ihanaa lomaa :)
P.S. Kesäkirjan isoäiti on mainio!
Katja sanoi…
Oh, pakko lukea noi molemmat! Jos ei nyt kesällä ehdi niin syksyllä. ;)
Ina sanoi…
Voin Mama lainata kesän jälkeen (kun oon tietysti lukenut kaikki..)!

Jenni: ootko lukenut Kafka rannalla -kirjan..? Etsin sun blogista, mutten löytänyt vielä ainakaan, sitä suositellaan myös monessa paikassa, saan sen lainaan kesän jälkeen.

Tshehovin melkein luin jo, kun en voinut lopettaa, mutta kai se toimii hyvänä lomalle virittäytymiskirjana myös..
Jenni sanoi…
En ole lukenut Kafka rannalla, mutta olen myös huomannut, että siihen törmää usein. Vaikuttaa kiinnostavalta kirjasta. Hmmm, ehkä sekin pitää laittaa kesäkirjalistalle - jonka kirjoja en ole lukenut varmaan edes ensi kesään mennessä. ;)
Teresita sanoi…
Hei, törmäsin blogiisi jossain bittiavaruuden kulmalla ja laitoin linkin tänne näkyviin omaan blogiini, jotta löydän uudestaankin. Jos ei haittaa :)
Ina sanoi…
Ilman muuta Teresita voit linkata, sehän on vain hyvä juttu! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen