Lapset lukee sittenkin!


Kaikkien kurjien lamauutisten keskellä pitää nostaa esiin jotain positiivista: opetusministeriö julkaisi kirjastojen viime vuoden lainaustilastot, joiden mukaan lasten ja nuorten kirjojen lainaus kasvoi, vaikka muuten trendi on laskeva (verkkolainausta lukuun ottamatta). Hesarissa on aiheesta hyvä tiivistelmä.


Lastenkirjoista puheen ollen: huomasitteko, että ainakin oman lapsuuteni ehdoton lemppari eli Pikku-Nikke täytti 50 vuotta? Ja mikä järkyttävintä, itseltäni oli mennyt täysin ohi Pikku-Niken uudet ennen suomentamattomat seikkailut, esim. Nikke palaa lomilta! Mon dieu! Tämä on hankittava heti - suosittelen pääsiäislukemiseksi ihan kaikille; Fedja-sedän tavoin Nikke naurattaa aikuisia vähintään yhtä paljon kuin lapsia.


Ja toinen pääsiäisen lukuvinkki: sain viimein lainaan lukijoiden suositteleman norjalaisen Anne B. Radgen Berliininpoppelit - toimii! Ekasta sivusta lähtien ja niin hyvin, että toivottavasti siitä jää luettavaa pääsiäiseenkin... Kirja näyttää olevan juuri sitä, mitä pääsiäisenä tarvitaan: vähän erikoinen, mutta helposti luettava vanhan kunnon ajan Tarina. Ettei elämä kävisi liian kevyeksi, laukussa on pakattuna myös yksi filosofinen uutuusteos, joka lupaa erilaisia vastauksia kaikkiin elämän suuriin kysymyksiin tyyliin mitä on synti ja mitä se minuun kuuluu jne - erinomaisen sopivaa Pitkäperjantai-luettavaa! ;) Perästä kuuluu kumpi tuli luettua ensin ja millä mielellä...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen