Kirjastoista kajahtaa!

Jopas jotakin: bloggaavat kirjastonhoitajat ovat pistäneet tuulemaan. Helsingin kaupunginkirjaston Eija-Liisa Kuortti on tehnyt rohkean teon ja listannut lukijoidensa kanssa Top 50 -listan kirjoista, jotka jokaisen suomalaisen pitäisi lukea, tsekkaa lista tästä.

Lista on ainakin aika vaihteleva ja mukana on pari kirjailijaa, joista en ole edes kuullut, hyi häpeä! (kai?) Vähän ihmettelen sitä, miksi joiltain on otettu useampia teoksia, itse kannattaisin kirja/kirjailija -linjausta. Olen lukenut näistä kirjoista vähän yli puolet, tarkkaa lukua en tiedä, koska osasta en ole varma; kuvittelen lukeneeni, mutta pitäisi selailla niitä uudelleen... Jos taas lasketaan kirjailijoita (eli olenko lukenut ko kirjailijalta jonkun teoksen) niin olen lukenut listan 46:sta kirjailijasta 31:ltä jotain. Tästä saatte vähän itsellenne benchmarkia keskivertokirjallisuustieteilijän lukeneisuudesta, lukulistaa siis ainakin riittää täälläkin päässä. ;)

Lisäksi löysin kollegan kautta yhden vallan ilahduttavan anonyymin kirjastomiehen (!!) blogin. Nimim. Turha jätkä kertoo aika kainostelematta, mitä kirjastoissa tapahtuu todella. Mitä tulee tähän lukeneisuusdebattiin, niin postaus Juhani Ahon Seitsemän veljestä huvitti itseäni suuresti, sattuu sitä ammattilaisillekin näemmä.

Viikonloppu-urakkani on Riku Korhosen Lääkäriromaanin loppuun lukeminen. Vaikeaa. Tosi vaikeaa. Se on sittenkin vähän puberteettinen äijäromaani omaan makuuni. Mutta kahta Korhosta ei voi jättää peräkkäin millään kesken niin että kehtaisi jatkaa vielä tämän blogin pitämistä, joten tällä mennään.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Heheh, olen näköjään lukenut 9 kpl. Ei tällä paljon rintaa röyhistellä. ;)
Ina sanoi…
9 on paljon! Kuten sanottu, listan koostumus oli mielestäni vähän erikoinen, mutta niinhän listat aina...
Anonyymi sanoi…
:) Niin, tiedä sitten mikä olisi keskimääräinen tulos suomalaisista. Itse lienen varsin keskiverto lukija. Nuorempana, alle parikymppisenä tuli luettua enemmänkin, nyt olen taas opintojen loppuunsaattamisen jälkeen selkeästi kykenevä lukemaan muutakin kuin tenttikirjoja... Eli lukuharrastus on herännyt uudelleen henkiin. Kiitos muuten blogistasi, olen tätä seuraillut jo jonkin aikaa. Pidän.
Ina sanoi…
Sitä paitsi ihmisethän valehtelee tällaisia sivistyslistoja yleensä ylöspäin; itse yritin olla rehellinen, mutta voi olla, että luulen vakaasti lukeneeni jonkun kirjan, josta olen lukenut paljon arvioita... ;) Kiitos kiitoksesta, aina yhtä kivaa kun lukijat ilmoittavat itsestään!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen