Ihana, ihana lukupiiri!

Oh! Perustakaa heti kaikki lukupiiri! Se on ihanaa! ;) (suodattakaa vähän Inahdusmaisen häiriintynyttä yli-innostumista)

Kuten aiemmin kerroin, ystävä keksi pistää pystyyn lukupiirin ja sain kutsun mukaan. Nyt kun mietitte kotisohvalla, miten se VOI tuntea noin ärsyttävän aktiivisia ihmisiä ja olla noin rasittavan aktiivinen, niin kerron miten perustetaan lukupiiri: laitetaan meili parille lukemisesta pitävälle ystävälle, pyydetään niitä kutsumaan pari vastaavaa mukaan, sovitaan mikä kirja luetaan ensin, päätetään ilta, jolloin tavataan kahvilassa ja jutellaan kirjasta punkkulasin äärellä - ja kas! Olet onnellinen lukupiiriläinen! ;) Mainittakoon, että meitä on vain kuusi, tapaamisia ei tarvitse olla edes kuukausittain eikä joka kerta tarvitse ehtiä lukemaan kirjaa voidakseen osallistua. Meillä on kaikilla kuitenkin myös päivätyö (ja itselläni yöblogi, näemmä ;) ja joillain jopa lapsia.

Asiaan: lukupiirin eka kirja oli Marjaneh Bakhtiarin Mistään kotosin ja lukupiirin yksimielinen arvio kuuluu: ei mistään kotosin. Keskiarvo olisi varmaan ollut n. 2, joten olin itse aiemmin sen suhteen aika hellämielinen - vain yksi oli jaksanut lukea itseni lisäksi kirjan loppuun asti. Piiri piti sitä sekavana ja vähän tylsänäkin, henkilöitä oli liikaa ja turhan ohimennen. Mutta todistettavasti tiedän ihmisiä, jotka ovat pitäneet kirjasta tosi paljon ja puolustajia löytyi blogiin asti, joten makuasioita...

Olipas hauskaa joka tapauksessa päästä höpöttämään kirjoista (ja paino sanalla höpöttää - kaikki jäsenet ovat ns. tavallisia lukijoita, vaikka lukevat paljon ja innolla) ihan uusienkin ihmisten kanssa! Kokeilkaa vaikka!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Zimbabwe saaristossa: Petina Gappah

Paluu menneisyyteen

Julkkareiden jälkeen